van der Horst

Shanghai: Toyota houdt Rebellion nipt van pole

Toyota TS050 Hybrid #7
Toyota TS050 Hybrid #7
Dat Toyota als enige fakrieksteam in LMP1 de pole pakt is niets nieuws, maar vanochtend in Shanghai was het wel heel nipt met Rebellion. Hadden Bruno Senna en Andre Lotterer drie tienden van een seconde sneller gereden was er geen sprake van een volledige eerste startrij voor de Japanse constructeur. Mike Conway en Kamui Kobayashi in de #7 slaagden er nog eens in om betere tijden op de tabellen zetten dan hun teamcollega's Fernando Alonso en Kazuki Nakajima, die morgen dus als tweede aan de wedstrijd zullen beginnen.
  • MF Racing
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In LMP2 was het wederom Jackie Chan DC Racing dat de tabellen aanvoerde, de #38 ging net ietsje sneller dan de zusterwagen #37. Ford kwam sterk voor de dag in GTE Pro, Stefan Mücke en Olivier Pla pakten de pole voor de BMW van Nick Catsburg en Martin Tomczyk. Maxime Martin en Alex Lynn pakten de derde plaats in hun Aston Martin, voor de eerste Porsche van Michael Christensen en Kevin Estre. Bij Ferrari hadden ze een slechte dag, zij konden enkel de als elfde geklasseerde gast-Corvette van Oliver Gavin en Tommy Milner achter zich houden. In GTE Am ging de pole andermaal naar de Aston Martin van Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC 6 Hours of Shanghai 2018 (PDF) ---

Foto's: Toyota & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 17 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Shanghai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons