van der Horst

Short Rally Moorslede: Voorbeschouwing van de organisatoren

De 3de Short Rally van Moorslede zal op zondag 17 maart 2024 het VAS regionale rallyseizoen op gang schieten. De regionale rallycompetitie is een van de populairste kam pioenschappen in Vlaanderen en dat zal ook dit jaar niet anders zijn.
De Short Rally van Moorslede wordt ingericht door Autoclub  Dadizele. Het is een wedstrijd over 160,33 kilometer, met  79,80 kilometer aan klassementsproeven. Zoals we onder tussen al gewoon zijn, worden er vier rondes verreden van  
telkens twee proeven (Moorslede en Dadizele). De trajec ten maken gebruik van passages op het grondgebied van  de gemeentes Moorslede, Dadizele, Ledegem en Roeselare.  De fans kunnen zich gemakkelijk verplaatsen naar de beide  proeven, die dicht bij het centrum van Dadizele liggen. Tus sen de passages door kan men op de Markt, in de schaduw  van de imposante basiliek, terecht voor alle soorten natjes  en droogjes bij de lokale horeca en de catering. Hier is uiter aard ook alle informatie over de rally te vinden.

Om het operationeel allemaal behapbaar te houden stelden  de organisatoren een maximum van 140 teams voorop, die  worden toegelaten tot de start. Of dat quotum wordt ge haald is nog onduidelijk, maar de inschrijvingslijst is on dertussen al mooi gevuld. Niet enkel kwantiteit telt, maar  ook de kwaliteit staat voorop. Melissa Debackere en Nick  Degryse zullen trachten hun mooie zege van vorig seizoen  over te doen. Maar met een Kurt Boone (Fiesta R5), een  Vincent Verschueren (Fabia R5) en een keure aan Porsche  GT3 rijders, met Patrick Snijers, Tim Van Parijs en Gunther  Monnens aan de start, is dat op voorhand nog niet gegeven! 

Eén jaar geleden: Melissa Debackere 
Ze staat misschien niet meer zo geregeld in de belangstelling als vroeger, maar de amazone blijft in West-Vlaanderen zeer populair. Sinds de “rallysprint” van Moorslede omschakelde naar het nieuwe format van “short rally”, is Melissa Debackere ongeslagen in en om Da dizele. In 2022, en ook in 2023 ging ze met de zege aan de  haal, telkens bijgestaan door Moorsledenaar Nick Degryse,  alsook met de gekende Skoda Fabia R5 uit de eigen ateliers  en… tweemaal versloeg ze ene Vincent Verschueren! Alles  zit dus op zijn plaats om van deze editie 2024 een echte  “revanche” te maken voor de Zingemnaar. Verschueren zal  in 2024 een Citroën C3 als wapen hanteren, maar als het  scenario zich ook maar een beetje afspeelt zoals in 2023  dan zijn we vertrokken voor een mooie wedstrijd. Ook vorig  seizoen trok Verschueren eerst in de aanval maar maakte  Melissa Debackere stukje bij beetje de voorsprong kleiner,  om uiteindelijk met twee knappe scratchtijden in extremis  én naar de leiding én naar de zege te gaan!  

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 12 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons