van der Horst

Silverstone: Lokale teams brengen deelnemersaantal op 45

Start BES race te Silverstone 2013
Start BES race te Silverstone 2013
Komend weekend verschijnen er voor de tweede manche van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Silverstone 45 wagens aan de start. De versterking komt vooral van de lokale teams uit het British GT kampioenschap die zich willen komen meten met de internationale top. De Pro Cup telt 12 deelnemers dit weekend, met ART GP (McLaren), WRT & Saintéloc Racing (Audi), M-Sport (Bentley) en HTP Motorsport (Mercedes) als duidelijke favorieten. Zoals verwacht is Reiter Engineering er niet meer bij, het team heeft dan ook de handen al vol met de Lamborghini en Camaro die het dit weekend inzet in de ADAC GT Masters.
---  DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN ENDURANCE SERIES SILVERSTONE ---

Beechdean AMR / Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage
Beechdean AMR / Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage
Generation Bentley brengt de eerste klantenwagen van de Bentley Continental GT3 aan de start voor vaste rijders Steve Tandy en James Appleby, aangevuld door Jody Fannin (Brits GT4 kampioen 2012). Beechdean AMR tekent net als vorig jaar present met de gekende blauw-witte Aston Martin V12 Vantage, ditmaal met Andrew Howard, Daniel Llyod en Alex MacDowall achter het stuur, de ijsfabrikant verschijnt eind juli ook aan de start van de 24 uren van Spa. 

Ook Leonard Motorsport AMR en Horse Power Racing doen een beroep op de Vantage GT3. Laatstgenoemde wagen komt uit in de Gentlemen Trophy met Paul Bailey en Andy Schulz als rijders, terwijl Leonard Motorsport voor het eerst sinds zijn oprichting begin dit jaar de Nürburgring Nordschleife verlaat voor een gastoptreden in Silverstone, met Stuart Leonard, Paul White en AMR fabrieksrijder Jonny Adam als rijders zal de wagen uitkomen in de Pro Cup. 

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
Ondanks dat het merk eerder op het jaar nog te kennen gaf te willen deelnemen aan de 24 uren van Spa en de manche te Silverstone, is er geen officiële Aston Martin fabriekswagen op de deelnemerslijst te bespeuren. Frederic Makowiecki, Darren Turner and Stefan Mücke wonnen vorig jaar de wedstrijd nog in de Bilstein kleuren.


Triple 888 Racing brengt dan weer een extra BMW Z4 GT3 aan de start voor Lee Mowle, Ryan Ratcliffe en Derek Johnston in Pro Am. Voorts zou ook het Belgische AF Racing International moeten debuteren in met een Lamborghini GT3.

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons