van der Horst

Meest uitgebreide programma ooit voor Aston Martin Racing in 2014 (+ Video)

e8b3467f9c447994c4c2e9e8218866cd63f6dd2f.jpg
In 2014 zal Aston Martin Racing gezien worden, dat is al duidelijk. De Vantage, reeds enkele jaren het strijdwapen van de Britse constructeur, moet ook dit seizoen de speerpunt worden in een tsjokvol motorsportprogramma. In zijn 101e levensjaar wordt het FIA WEC opnieuw het belangrijkste kampioenschap met de eerder aangekondigde vier full season inschrijvingen en maar liefst zeven bolides voor de 24 Heures du Mans. Tijdens de 24 uren van de Nürburgring wil AMR in zijn derde jaar eindelijk de zege, terwijl het voor de 24 Hours of Spa een fabrieksdeelname plant en ook aan de overkant van het Kanaal steekt de constructeur een tandje bij in en rond de British GT meetings.
Aston Martin V12 Vantage GT3
Aston Martin V12 Vantage GT3
In 2013 zag Aston Martin Racing de FIA WEC titels in GTE-Pro aan zijn neus voorbijgaan en daar wil men dit jaar verandering in brengen. Een impressionante armada aan V8 Vantage GTE's moet daarvoor zorgen, maar de concurrentie zal niet van de poes zijn, zeker niet tijdens de 24 Heures du Mans. Bij die andere belangrijke etmaalrace, de 24 uren van de Nürburgring, vertrouwt Aston Martin opnieuw op de knappe Bilstein-V12 Vantage GT3, al verwacht men dit jaar wel de zege. Om dat doel te bereiken, vertrouwt men op fabrieksrijders Darren Turner en Stefan Mücke die zullen worden bijgestaan door Pedro Lamy. Lamy, in een vorig leven nog Formule 1-rijder en winnaar van de 24 Hours of Zolder in 2004, won de prestigieuze dubbele-race-rond-de-klok al vijfmaal en blaakt dus van ervaring. Meer V12 GT3-geweld overigens in de Blancpain Endurance Series, waar AMR een bolide wil inzetten voor hun thuisrace en overweegt om zowaar met fabrieksmateriaal aan de 24 Hours of Spa te verschijnen.

Aston Martin V8 Vantage GTE
Aston Martin V8 Vantage GTE
Voor het FIA WEC bevestigde Aston Martin Racing vandaag overigens het gros van de rijders. De #97 Vantage GTE in Gulf-livrei krijgt opnieuw Turner/Mücke achter het stuur, terwijl de Bamboo Engineering Vantage #99 de sporen zal krijgen van voormalig sim-racer en 2012 GTE-Am kampioen Fernando Rees, FIA WTCC huisrijder Alex MavDowall en Darryl O’Young, in het verleden tevens actief in het FIA WTCC en vorig jaar reeds achter het stuur te vinden van de Craft Racing Aston Martin. De #95 bolide van Young Driver AMR die vorig jaar zwaar crashte in Le Mans krijgt opnieuw een volledig Deense line-up, waarbij Kristian Poulsen, Christoffer Nygaard en Nicki Thiim elkaar zullen afwisselen en David Heinemeier-Hansson de vaste waarde zal zijn. Op de laatste bolide is voorlopig enkel de Canadees Paul Dalla Lana een zekerheid, maar AMR zei wel dat Bruno Senna opnieuw deel zal uitmaken van de AMR line-up in Le Mans.Foto's: AMR  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons