van der Horst

Silverstone: Nabeschouwing SRT Corvette Team

Het Brusselse SRT Corvette team, met in de Amerikaanse GT het kersverse rijdersduo Archie Hamilton en Isaac Tutumlu, zet zijn knappe prestaties in de International GT Open verder. Na een vijfde en derde plek in de 5de van 8 manches van het International GT Open, is SRT volop in strijd voor het eindpodium bij de teams en dat als nieuwkomer in de serie. Na tien races staat de teller al op zes podia, een meer dan verdienstelijke prestatie voor het eerste seizoen in het kampioenschap. Het kampioenschap is nu aan een zomerpauze toe en komt terug begin september in België.
Voor de vijfde van acht wedstrijden trok de International GT Open het Kanaal over. De plaats van afspraak was alweer een internationaal gereputeerd F1-circuit, in het oudste autosportland ter wereld: Silverstone, net boven Londen.

“Het kampioenschap rijdt bewust op de mooiere omlopen in Europa, vaak F1-cricuits met heel wat historiek”, legt de Spanjaard Isaac Tutumlu uit, die in zijn beroepsleven volop in de sportmarketing staat. “Het geeft je kampioenschap toch een extra cachet.”

Op de piste kenden Archie Hamilton en Isaac Tutumlu geen makkelijke kwalificaties op zaterdagochtend, met respectievelijk een elfde en tiende plaats voor de jonge Brit en zijn Spaanse teamgenoot.
Patrick Selleslagh: “We kregen geen vat op de weersomstandigheden, met een natte baan. De kwalificaties waren dan ook niet makkelijk.’

In de eerste race - op zaterdag - gaven de beide rijders van SRT een staaltje van hun kunnen met een remonte van 11 naar 5 – vierde in de klasse Super GT - en dus belangrijke punten in het kampioenschap.  

Een dag later ging het nog beter met 7 plaatsen winst: het duo in de schitterende Corvette C6.R maakte een zesde podium van het seizoen waar. Hiermee blijft SRT in een goede positie voor het kampioenschap. 
Patrick Selleslagh: “De beide races waren echt goed en mits wat geluk had er ook op zaterdag een podium ingezeten. Ik ben echt gelukkig en wil met deze mensen verder werken. Wie weet vinden we zelfs bijkomende uitdagingen dit seizoen!”

Het kampioenschap neemt nu enkele weken rust, alvorens op 4 en 5 september op eigen bodem te race: op de mooiste omloop van de wereld in Spa-Francorchamps.

SRT Corvette Team Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 22 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons