van der Horst

Silverstone: race 1: Mooie tweede plaats voor Maxime Soulet

e4abe23eb9d45a62853d36ca27aa0d0ab750c667.jpg
V8 Racing zal het zich niet beklagen dat het Maxime Soulet in dienst nam om Archie Hamilton te vervangen op de GT1 Corvette #4. Nadat het in de kwalificatie helemaal mis ging en de Corvette slechts de veertiende tijd op 15 deelnemers liet optekenen, namen Soulet en zijn ploegmaat Francesco Pastorelli revanche in de race en eindigden na een mooie remonte als tweede. De race werd gewonnen door de TF Sport Aston Martin Vantage van Darren Turner en Jody Fannin die normaal uitkomt in het Britse GT kampioenschap. DE SRT Corvette, nu met Isaac Tutumlu en Archie Hamilton aan het stuur eindigde op de vijfde plaats.
Soulet/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Soulet/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Er stond geen maat op thuisrijders Darren Turner en Jody Fannin tijdens de eerste race voor het GT Open kampioenschap op het circuit van Silverstone. Nadat de Aston Martin ook al de pole had gereden won de Britse wagen ook nog onbedreigd de race. Turner nam bij de start de kop en Soulet die als veertiende was gestart lag na één ronde al op de vijfde plaats na Turner, Montermini, Mavlanov en Aicart. De Belg ging dan de strijd aan met Aicart maar toen de Corvette al voorbij de Ferrari was, kreeg die een tik van de laat remmende Ferrari en ging om zijn as, waarna Soulet de race als twaalfde hernam. Aicart kreeg een drive through voor zijn actie en even later reden Mavlanov en Montermini op elkaar in waarbij de Italiaan terugviel naar de achtste plaats net voor Soulet. De V8 Racing rijder geraakte slechts voorbij de ferrari nadat beide wagens mekaar raakten.

Tutumlu/Hamilton - SRT Corvette
Tutumlu/Hamilton - SRT Corvette
Aan de leiding kende de Aston Martin geen problemen, Turner had na 10 ronden een voorsprong van 15 seconden op Mavlanov en Retera, maar de Nederlander zou twee ronden later te kampen krijgen met een lekke band. Ondertussen was Soulet al voorbij Hamilton gegaan en even later net voor de pitwindow open ging, moest ook Campanico de derde plaats afstaan aan de ontketende Belg. Na de rijderswissels bleef de strijd om de ereplaatsen hevig, nu reden Montermini en Camathias op elkaar in, waarbij de Zwitser rond ging. Fanin had nu de leiding voor Pastorelli, Tutumlu, Roda en Beretta. De safety car kwam buiten nadat de wagen van Barba strandde in bocht 1 met een brokstuk gekneld onder de wagen, verscheidene rijders werden het slachtofer van een lekke band, Retera zelf voor de tweede maal maar ook Gattuso en Montermini. Fanin/Turner wonnen uiteindelijk vrij makkelijk voor Soulet/Pastorelli en Beretta/Camathias (Autorlando Sport Porsche). Nicky Pastorelli en Miguel Ramos eindigden met hun V8 Racing Corvette als vierde en doen een goede zaak in het kampioenschap gezien de leiders Montermini/Schiro pas als tiende finishten.

Silverstone: GT Open; uitslag race 1:

01. Darren Turner/Jody Fannin (TF Sport Aston Martin Vantage) 32 ronden
02. Maxim Soulet/Francesco Pastorelli (V8 Racing Corvette) +8.039
03. Matteo Beretta/Joël Camathias (Autorlando Sport Porsche 997 GT3 - GTS) +8.889
04. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Corvette) +9.437
05. Archie Hamilton/Isaac Tutumlu (SRT Corvette) +12.026
06. Giorgio Roda/Paolo Ruberti (AF Corse Ferrari 458 - GTS) +12.116
07. Claudio Sdanewitsch/Frederico Leo (AF Corse Ferrari 458 - GTS) +13.496
08. Joan Vinyes/José M. Pérez Aicart (SMP Racing Ferrari 458 - GTS) +15.857

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 19 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons