van der Horst

Silverstone: Eenvoudige zege voor Max Defourny

Podium race 1 Silverstone
Podium race 1 Silverstone
Max Defourny (R-ace GP) heeft in Silverstone zijn tweede zege op rij behaald in de Formula Renault 2.0 Northern European Cup. De Belg reed van start tot finish aan de leiding en werd nooit bedreigd. Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) die naast Defourny van op de eerste startrij moest vertrekken kwam al na de formatieronde de pits binnen om op te geven met versnellingsbakproblemen. De tweede plaats ging naar Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing), die in de laatste ronde nog voorbij Will Palmer (R-ace GP) ging.
  • Skylimit Events
Start race 1 Silverstone
Start race 1 Silverstone
Met het uitvallen van Norris nog voor het startsein bleef er niemand meer over die het Max Defourny tijdens de race moeilijk kon maken. Onze landgenoot pakte bij de start de kop van de race en reed weg van de concurrentie. Palmer nestelde zich na de start op de tweede plaats voor Boccolacci die langszij Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports) was gegaan. Veel veranderde er niet meer vooraan, op het einde sukkelde Palmer met sterk afgesleten banden en moest hij nog Boccolacci voor laten. Habsberg kwam als vierde over de streep voor Jehan Daruvala en James Allen.  

Foto's: FR 2.0 NEC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons