Silverstone: Lando Norris wint – Defourny vijfde

Podium race 2 Silverstone
Max Defourny (R-ace GP) kon zondag in Silverstone zijn zege van daags tevoren niet herhalen, hij sloot de tweede wedstrijd voor de Formula Renault 2.0 Northern European Cup af op de vijfde plaats. Winnaar werd Lando Norris (Josef Kaufmann Racing), de jonge Brit had de dag ervoor nog voor de start van de eerste race zijn wagen aan de kant moeten zetten met versnellingsbak problemen. Will Palmer (R-ace GP) en Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) bezetten de overige plaatsen op het podium.
Max Defourny
De zestienjarige Norris reed een perfecte race, gestart van op de pole reed hij van start tot finish aan de leiding en kwam over de finishlijn met een voorsprong van 4.1 seconde op Palmer. Palmer ging Boccolacci vooraf, beide rijders hadden last van snel slijtende banden en waren dan ook tevreden dat zij hun posities konden handhaven. Voor de vierde plaats werd er fel gevochten tussen de als vierde gestarte Max Defourny en Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing), maar de Belg moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Julien Falchero (R-ace GP) finishte als zesde.

Foto's: Formule Renault 2.0 Northern European Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 16 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.