van der Horst

Silverstone: Aston Martin snelste in vrije training

Oman Racing Team - Aston Martin V12 GT3
Oman Racing Team - Aston Martin V12 GT3
Tijdens de vrije training van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Silverstone was het een Britse bolide die de tabellen aanvoerde. De Oman Racing Aston Martin #97 (nota bene een auto uit de Pro Am-Cup) was de snelste in de handen van Jonny Adam en Ahmad Al Harthy, zij gingen nog een Pro Am wagen vooraf, de AKKA ASP Mercedes van Beaubelique, Bastian en Gounon. De Emil Frey Racing Jaguar van Frey, Ortelli en Costa klokte als derde af.
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Maxime Martin was de snelste Belg op de vierde plaats in de Rowe Racing BMW M6 GT3 die hij deelt met Alex Silms en Philipp Eng. De Bentley van Maxime Soulet eindigde als dertiende, Dries Vanthoor was 19e in de WRT Audi. Er vielen tijdens de één uur durende sessie nauwelijks enkele regendruppels waardoor iedereen op slicks aan de slag kon. Straks om 16u55 Belgische tijd staat de prekwalificatie nog op het programma.

--- Uitslag Vrije Training Blancpain GT Series Endurance Cup Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons