van der Horst

Silverstone: Ferrari voorkomt dominantie Mercedes in vrije training

SMP Racing - Ferrari 488 GT3
SMP Racing - Ferrari 488 GT3
De SMP Racing Ferrari 488 GT3 van Davide Rigon, Miguel Molina en Mikhail Aleshin heeft de tweede meeting van de Blancpain Endurance Cup, vandaag en morgen in Silverstone, ingezet met de snelste rondetijd in de vrije oefensessie. De Italiaanse bolide kwam in de slotseconden naar voren, na even eerder wel in de zandbak gestaan te hebben in Becketts. Maxime Soulet (M-Sport Bentley Continental GT3 #8) was onze snelste landgenoot op de vijfde plek.
De vrije training van de Blancpain Endurance Cup in Silverstone werd gekruid met een reeks kleine foutjes en problemen, ook bij onze landgenoten. Miguel Molina parkeerde de polesitter uit Monza, de Ferrari 488 GT3 van SMP Racing, in de zandbak van Becketts, en ook de officiële Bentley #7 van de afscheidnemende Guy Smith stond even vast. Voor de Audi R8 LMS van Belgian Audi Club Team WRT en onze landgenoot Dries Vanthoor waren de gevolgen na een schuiver veel minder erg.

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
Kopzorgen waren er bij R-Motorsport en Aston Martin, die met de auto van Brusselaar Maxime Martin (#62) amper in actie kwamen. "Er is een probleem met de benzinedruk", licht de officiële Aston Martin-rijder toe. "Na een herstelperiode van ongeveer een uur kon ik weer op pad, maar het probleem stak vrijwel meteen weer de kop op." Het tempo van de Britse GT3 lijkt wel goed te zitten, want beide wagens kwamen in de top 20 terecht. 

Lexus RC-F GT3 - Emil Frey Racing
Lexus RC-F GT3 - Emil Frey Racing
Emil Frey Racing houdt met beide Lexus RC-F GT3 eveneens gemengde gevoelens over aan deze eerste sessie. De auto van ex-F1-rijder Christian Klien kon zich handhaven in de kopgroep, maar Eupenaar Markus Palttala moest de zusterauto parkeren met een probleem met de stuurinrichting. "Niet zo erg, vooral omdat dit de eerste keer is dat we een (klein) probleem kennen", klonk het geruststellend bij de Fin in de pitbox van het Zwitserse team.

Mercedes plaatste maar liefst zes exemplaren van de AMG GT3 in de top tien en sloot de vrije training bovendien af met de snelste tijd in Pro-Am (Jamin-Ricci-Beaubelique, AKKA ASP) en de Silver Cup (Manchester-Bastian-Szymkowiak, AKKA ASP). Het trio Amstutz-Machitski-Minshaw (Lamborghini Huracan - Barwell Motorsport) was onklopbaar in de Am Cup.

De Pre-Qualifying start vanmiddag om 16 uur Britse tijd.

--- Vrije Training BGTS Endurance Cup Silverstone 2018 (PDF) ---

Foto's Arne Simons - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Endurance op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons