Silverstone: Geen geluk voor Max Defourny

Will Palmer - R-ace GP
Max Defourny (R-ace GP) domineerde beide vrije trainingen voor de Formule Renault Eurocup en pakte eerder op de dag de pole voor race 1. De race bracht hem echter geen geluk al bij de start begaf de versnellingsbak van de bolide van de Belg het en was zijn wedstrijd over. Will Palmer (R-ace GP) won de race en loopt uit in het kampioenschap.
Na een tussenkomst van de safety car na van een aanrijding tussen Neil Verhagen (MP Motorsport) en Jarno Opmeer (MP Motorsport) reed Palmer bij de herstart weg van de concurrentie en won met 6 seconden voorsprong op Henrique Chaves (AVF). De laatste podiumplaats ging naar Robert Shwartzman (R-ace GP). De top vijf werd volgemaakt door Max Fewtrell (Tech 1 Racing) en Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing)

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.