van der Horst

Silverstone: Mercedes plaatst Pro Am-wagens bovenaan, Lexus beste Pro

RAM Racing - Mercedes AMG GT3
RAM Racing - Mercedes AMG GT3
De uitslag van de Pre-Qualifying van de Blancpain Endurance Cup in Silverstone laat weinig tot de verbeelding over. Waar vooraan twee Pro Am-versies van de Mercedes AMG GT3 terechtkwamen - met de #49 RAM Racing van Hankey-Yoluc-Burke voor de #42 Strakka Racing van Williamson-Leventis-Buncombe - kwamen niet meteen de meest verwachte merken naar voren in de Pro-categorie. Lexus klopte Mercedes, BMW en Aston Martin.
Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing begon met de Lexus RC-F GT3 niet meteen bijzonder hoopgevend aan het eerste seizoen in de Blancpain GT Series, maar in de Pre-Qualifying in Silverstone stak het Zwitserse team voor het eerst zijn neus aan het venster. De #14 van Klien-Costa-Seefried werd op de hielen gezeten door de AKKA ASP Mercedes #88 van Marciello-Christodoulou-Vautier en de Rowe Racing BMW M6 GT3 van het trio Klingmann-Collard-Krohn.

Onze landgenoot Maxime Martin kende na de problemen vanmorgen een voorspoedige sessie, al maakte zijn teamgenoot Alex Brundle - duidelijk minder in vorm dan zijn teamgenoten - twee foutjes met de Aston Martin Vantage GT3 #62 van R-Motorsport. Maxime Soulet (Bentley Continental GT3 #8) werd zestiende, Dries Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT Audi #1) sloot zaterdag af met de 35ste chrono. Louis Machiels (AF Corse Ferrari 488 GT3) tot slot werd vierde in Pro-Am.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Opvallend ook was de aanwezigheid van de nieuwe Nissan GT-R GT3, maar vooral ook van de Garage 59 McLaren 650s GT3 in de kopgroep. Alle constructeurs, op uitzondering van Lamborghini, 21ste met de Huracan GT3 van Ineichen-Keen-Perera, en Jaguar, 36ste met het Silver Cup-drietal Grenier-Zaugg-Fontana, vielen buiten de top 20.

De #90 AKKA ASP Mercedes AMG GT3 van Manchester-Bastian-Szymkowiak was opnieuw de beste van de klas in de Silver Cup. In Am ging die eer ook naar AKKA ASP, maar dan met het exemplaar van ex-doelman Fabian Barthez, Philippe Giauque en Eric Debard.

De kwalificatiesessie in Silverstone barst morgenochtend los om 9.45u plaatselijke tijd, voor de race is het wachten tot 15.00u.

--- Uitslag Pre-Qualifying Blancpain Endurance Cup Silverstone (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Endurance op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons