van der Horst

Silverstone: Mercedes plaatst Pro Am-wagens bovenaan, Lexus beste Pro

RAM Racing - Mercedes AMG GT3
RAM Racing - Mercedes AMG GT3
De uitslag van de Pre-Qualifying van de Blancpain Endurance Cup in Silverstone laat weinig tot de verbeelding over. Waar vooraan twee Pro Am-versies van de Mercedes AMG GT3 terechtkwamen - met de #49 RAM Racing van Hankey-Yoluc-Burke voor de #42 Strakka Racing van Williamson-Leventis-Buncombe - kwamen niet meteen de meest verwachte merken naar voren in de Pro-categorie. Lexus klopte Mercedes, BMW en Aston Martin.
  • Dreamdrive
Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing begon met de Lexus RC-F GT3 niet meteen bijzonder hoopgevend aan het eerste seizoen in de Blancpain GT Series, maar in de Pre-Qualifying in Silverstone stak het Zwitserse team voor het eerst zijn neus aan het venster. De #14 van Klien-Costa-Seefried werd op de hielen gezeten door de AKKA ASP Mercedes #88 van Marciello-Christodoulou-Vautier en de Rowe Racing BMW M6 GT3 van het trio Klingmann-Collard-Krohn.

Onze landgenoot Maxime Martin kende na de problemen vanmorgen een voorspoedige sessie, al maakte zijn teamgenoot Alex Brundle - duidelijk minder in vorm dan zijn teamgenoten - twee foutjes met de Aston Martin Vantage GT3 #62 van R-Motorsport. Maxime Soulet (Bentley Continental GT3 #8) werd zestiende, Dries Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT Audi #1) sloot zaterdag af met de 35ste chrono. Louis Machiels (AF Corse Ferrari 488 GT3) tot slot werd vierde in Pro-Am.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Opvallend ook was de aanwezigheid van de nieuwe Nissan GT-R GT3, maar vooral ook van de Garage 59 McLaren 650s GT3 in de kopgroep. Alle constructeurs, op uitzondering van Lamborghini, 21ste met de Huracan GT3 van Ineichen-Keen-Perera, en Jaguar, 36ste met het Silver Cup-drietal Grenier-Zaugg-Fontana, vielen buiten de top 20.

De #90 AKKA ASP Mercedes AMG GT3 van Manchester-Bastian-Szymkowiak was opnieuw de beste van de klas in de Silver Cup. In Am ging die eer ook naar AKKA ASP, maar dan met het exemplaar van ex-doelman Fabian Barthez, Philippe Giauque en Eric Debard.

De kwalificatiesessie in Silverstone barst morgenochtend los om 9.45u plaatselijke tijd, voor de race is het wachten tot 15.00u.

--- Uitslag Pre-Qualifying Blancpain Endurance Cup Silverstone (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Endurance op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons