van der Horst

Silverstone: Juncadella zet AKKA ASP Mercedes op pole

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Daniel Juncadella heeft de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 op pole gezet voor de Blancpain GT Series Endurance Cup race op het circuit van Silverstone. De Spanjaard realiseerde een 1:59.072 in de derde en laatste sessie en was daarmee 0.225s sneller dan Mirko Bortolotti in de Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 #63. GRT kwam overigens nauwelijks in actie en lijkt wederom alles in te zetten op de race. Het rondje van Bortolotti kwam aan het begin van Q3 en de puntenleider werd zelfs licht gehinderd. Zowel Audi als McLaren kwamen er niet aan te pas en haalden niet eens de top 20.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Een overbodige rode vlag op zeven seconden van het einde gooide nog roet in het eten voor enkele teams, zo was onder meer Alex Buncombe zeer snel onderweg in de RJN Motel Nissan GT-R Nismo GT3 #23. De gestrandde Black Falcon Mercedes #16 kon op eigen kracht haar weg vervolgen, net op het moment van de rode vlag. Ook Q2 werd kort onderbroken toen Dries Vanthoor de WRT Audi #5 in de grindbak parkeerde ter hoogte van Copse, de Limburger had net ervoor zijn snelste ronde neergezet. Een opdrogende baan zorgde ervoor dat de chrono's aanzienlijk bleven zakken.

SMP Racing - Ferrari 488 GT3
SMP Racing - Ferrari 488 GT3
Achter de AKKA ASP Mercedes en de GRT Lamborghini wordt de tweede startrij straks gevormd door de HTP Mercedes #84 van Buhk, Perera en Eriksson en de SMP Racing Ferrari #72 van Rigon, Molina en Shaytar. De snelste Belg vonden we in Dries Vanthoor met de WRT Audi op de 21e plaats, Maxime Soulet (Bentley) tikte als 27e aan. De Lamborghini van Bertrand Baguette werd 31e, één plaats beter dan de Rowe Racing BMW van ondermeer Maxime Martin.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BLANCPAIN GT SILVERSTONE  ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 14 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons