van der Horst

Slovakia Ring: Denis Dupont: “Eerste zes punten die deugd doen”

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont wou de Europese campagne op een positieve noot afsluiten. Voor de lange zomerpauze in te gaan en nadien het seizoen in de FIA WTCR in Azië verder te zetten wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS op de Slovakia Ring zijn eerste punten te scoren.
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Voor hij met zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team op de Slovakia Ring aan de start kwam had Denis Dupont gehoopt op een aangenaam circuit te kunnen racen. De bijna zes kilometer lange omloop met heel wat snelle bochten zorgde duidelijk voor inspiratie bij onze landgenoot.
“Tijdens de kwalificaties wist ik als tiende aan te tikken, hoewel slechts één van mijn drie toegelaten ronden echt snel was. Zonder een klein motorprobleem had ik allicht beter kunnen doen en nog een plaatsje of twee kunnen winnen. De race had een perfect verloop en ik kwam als achtste over de streep.”
Nadien kon Denis echter niet opnieuw de kwaliteiten van zijn bolide ten volle benutten.
“Blijkbaar hadden we niet de juiste bandendruk en ik kreeg nooit meer het gevoel van de eerste kwalificaties. Voor race 2 kon ik dus pas als 23ste vertrekken, en finishte ik uiteindelijk als 18de. In de derde en laatste race bezette ik de 14de positie, maar in de voorlaatste ronde ging een wiellager stuk. Uiteindelijk werd ik nog 20ste.”
Denis Dupont onthoudt echter vooral zijn prestaties bij het begin van het weekend.
“Ik ben heel blij dat ik mijn eerste punten in dit heel hoogstaande kampioenschap wist te scoren. Mijn prestaties in de kwalificaties en de eerste race bewijzen dat we progressie maken. Het beste moet nog komen, daar ben ik van overtuigd.”

Persbericht RACB National Team
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 16 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons