van der Horst

Slovakia Ring: Hyundai domineert kwalificatie, Tarquini op pole

Yvan Muller - Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz, samen met Thed Björk goed voor 13 zeges
Yvan Muller - Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz, samen met Thed Björk goed voor 13 zeges
Constructeur Hyundai ging na een sterke vertoning in Vila Real door op zijn elan en claimde vrijdagavond op de Slovakia Ring de eerste drie plaatsen in de kwalificatie voor race 1. Waar Hyundai (mede dankzij intensief testwerk alhier vorige zomer) een triplé lukte, deed BRC Racing nog beter met een dubbelslag, waarbij Gabriele Tarquini in de slotseconden teamgenoot Norbert Michelisz alsnog de pole afsnoepte. Puntenleider Yvan Muller wist zich met een derde tijd batig te rangschikken, zij het op net geen seconde van de polesitter. De Fransman ging in de vijfenveertig durende sessie 'lichtgewichten' Aurelien Comte (Peugeot 308 TCR) en Pepe Oriola (Cupra TCR) vooraf. Esteban Guerrieri, zesde, toonde zich eens te meer de snelste van de Honda-rijders. De Argentijn ging Thed Björk voor die de laatste run aan zich liet voorbijgaan aangezien hij morgen als gevolg van een motorwissel naar de laatste startplaats wordt verwezen. Jean-Karl Vernay was Audi-snelste maar kwam niet verder dan een achtste stek, de WRT-rijder ging een herboren Tom Coronel (spijts lekke band) en Yann Ehrlacher vooraf, beiden hadden eerder elk één oefensessie getopt .
Denis Dupont
Denis Dupont
Het Belgische Comtoyou Racing tekende met een twaalfde, dertiende en veertiende tijd voor resp. Aurélien Panis, Denis Dupont (spijts een motorprobleem waardoor hij even stilviel) en Nathanaël Berthon voor een tir groupé achter local hero Mato Homola, ietwat teleurstellend elfde. Benjamin Lessennes en Frédéric Vervisch vinden we terug op een bescheiden zestiende en zeventiende startplaats. Nog slechter verging het de beide Sebastien Loeb Racing-rijders. Aan boord van hun nieuwe, met ballast overladen VW Golf GTI's werden Rob Huff en Mehdi Bennani met een 23ste en 24ste tijd gekrediteerd.

Uitslag Kwalificatie Race 1 WTCR Slovakia Ring:
 
 

Foto's: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 13 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons