van der Horst

Slovakia Ring: Norbert Michelisz domineert kwalificatiesessies en lukt WTCR-pole nr.3

Aurélien Comte - Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Aurélien Comte - Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Norbert Michelisz is nog steeds op zoek naar een eerste WTCR-zege maar pakte zaterdagnamiddag op de Slovakia Ring alvast een derde pole dit seizoen én de vijf eraan verbonden punten. De Hongaar topte alle drie de kwalificatiesessies en ging in de shoot out Aurélien Comte, Esteban Guerrieri, Yvan Muller en John Filippi vooraf. Frédéric Vervisch miste net als Pepe Oriola voor 24/1000sten Q3 maar verwierf met een zevende tijd, net voor Benjamin Lessennes, toch een interessante uitgangspositie voor de beide resterende wedstrijden. Norbert Nagy kwam na afloop van Q2 op de tiende plaats te staan en dat leverde de getalenteerde jonge Hongaar de pole op voor de tweede race die later vanavond wordt verreden.
  • Prospeed Competition
Michelisz topte zoals gezegd Q1 nadat hij laat in de sessie Pepe Oriola de besttijd ontzegde. Minder reden tot juichen hadden frontrunners Yann Ehrlacher en Thed Björk, beiden dienden met een 13de en 19de tijd al meteen de aftocht te blazen. Een lot dat ook Tom Coronel (P18), Mato Homola (P20), Gordon Shedden (P22) en Denis Dupont (P23) was beschoren, laatstgenoemde ging het Sebastien Loeb Racing-duo Bennani-Huff vooraf dat er andermaal niet aan te pas kwam.
 
Michelisz leidde ook de Q2-debatten waarin hij na afvlaggen Aurélien Comte en John Filippi in hun beduidend lichtere Peugeot, resp. Cupra vooraf ging. Ook Yvan Muller en Esteban Guerrieri, ongelukkig in race 1, haalden de shoot out in tegenstelling tot Gabriele Tarquini die met zijn negende chrono in race 2 niettemin vanop de eerste rij naast polesitter Nagy van start mag.

Frédéric Vervisch miste zoals gezegd Q3 voor een fractie, de West-Vlaming krijgt  morgen in race 3 Benjamin Lessennes naast zich op de vierde startrij. Jean-Karl Vernay stelde teleur met een twaalfde startplaats voor beide wedstrijden.

UPDATE: 
Net als de drie Hyundai's van Muller, Michelisz en Björk gisteren riskeren nu ook de Honda's van Esteban Guerrieri, Tom Coronel en Benjamin Lessennes uit de uitslag van de kwalificatiesessie voor races 2 en 3 te worden geschrapt nadat het door het BoP vastgelegde boostniveau van hun Honda-motoren werd overschreden. Afwachten maar.

Uitslag Kwalificatie Race 2 en 3 WTCR Slovakia Ring:
 
Foto: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 14 juli 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons