van der Horst

Slovakia Ring: Pepe Oriola (Cupra) lukt maiden zege

Pepe Oriola op weg naar eerste WTCR-zege
Pepe Oriola op weg naar eerste WTCR-zege
Pepe Oriola heeft zijn eerst WTCR-zege beet. De Campos Racing-piloot bezorgde constructeur Cupra zaterdagmiddag een eerste overwinning nadat hij zich bij de start voorbij polesitter Gabriele Tarquini en een ronde later ook voorbij Aurélien Comte had gewerkt. De rijzige Spanjaard zag zijn taak aanzienlijk vergemakkelijkt doordat het Hyundai-trio Michelisz-Muller-Björk gisterenavond laat uit de kwalificatie-uitslag werd geschrapt vanwege een niet conforme motor. Michelisz en Muller dienden hun respectieve tweede en derde startplaats zodoende in te ruilen voor een stek achteraan op de grid waar Thed Björk sowieso reeds na een motorwissel had postgevat. Jean-Karl Vernay tikte als tweede aan, GabrieleTarquini troostte zich met de laagste podiumtrede.
  • STX Motorhomes
Tom Coronel - Denis Dupont
Tom Coronel - Denis Dupont
Polesitter Tarquini wiens Hyundai-motor wél conform was bevonden, kwam bij de start slecht weg en verloor meteen drie plaatsen aan Aurélien Comte, Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay. Oriola ontfutselde een ronde later Comte de leiding, een maneuver waarvan ook Vernay gebruik maakte om aan de Peugeot-rijder voorbij te gaan. Ook Tarquini hees zich naderhand nog voorbij de DG Sport Compétition Peugeot zodat met Oriola-Vernay-Tarquini de winnende tiercé meteen bekend was. De rangorde vooraan bleef immers ongewijzigd, spijts een neutralisatie van de race om Fréderic Vervisch'  Audi RS 3 LMS te ontzetten na een sortie van onze landgenoot.
Comte hield vast aan zijn vierde plaats, spijts een opzittende Fabrizio Giovanardi die met een sterke vijfde stek zichzelf, Team Mulsanne én constructeur Alfa Romeo met eerste puntenwinst verblijdde na opgemerkte inhaalrace.

 Yann Ehrlacher (All.Inkl.Com/Münnich Motorsport)  beperkte enigszins de schade met een zesde stek voor Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing) die met een zevende plaats zijn tot dusver beste resultaat evenaarde. Tevreden gezichten ook bij Comtoyou Racing waar Denis Dupont met een achtste plaats zijn eerste punten scoorde en ook teamgenoten Aurélien Panis en Nathanaël Berthon punten pakten.

Toppers  Yvan Muller en Thed Björk rukten op uit de achterste gelederen maar strandden op een puntenloze twaalfde en dertiende plaats.  Michelisz die eveneens achteraan van start was gegaan bleek niet bij machte plaatswinst te boeken en finishte als 23ste.

In de kampioenschapsstand verkleint Taruini zijn achterstand op Yvan Muller tot vijf punten. De Italiaan is nu alleen tweede, Yann Ehrlacher volgt op zeven punten van de BRC Racing-piloot.

Uitslag Race 1 WTCR Slovakia Ring:
 
Foto: FIA WTCR /DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 14 juli 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons