van der Horst

Spa 400: Porsches domineren kwalificatie

Despriet - Bouvy Porsche
Despriet - Bouvy Porsche
Vanaf dit jaar worden de Cup Porsches toegelaten tot het BGDC en het waren die wagens die de kwalificatie van het eerste rendez-vous domineerden. We vinden drie van de vier aanwezige Porsche 991 terug op de drie eerste startplaatsen. De pole was voor de het exemplaar van Vincent Despriet en Fred Bouvy voor de wagens van Willem Meulders/Rik Renmans en Pierre-Yves Paque/Grégory Paisse.
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Car
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Car
De spectaculaire MARC BMW M2 V8 Silhouette van Van Rompuy/Vanbellingen/Qvick realiseerde de vierde tijd, de RXC Domec van Bourdouch/Morel/Daniels sloot de top vijf af.Snelste tourisme wagen en primus in de divisie 1, was de Peugeot RCZ van François Semoulin, Benoît Semoulin en Anthony Lambert die de zevende tijd realiseerde voor de BMW M3 van Pampel/Pampel/Rosoux.


Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
De BMW 120D van Geoffrey Heyninck, Jan De Vocht en Johan Van Loo pakte de tweede plaats in de divisie 2 maar op meer dan 10 seconden van de tijd van de RXC Domec, snelste in de divisie. De pole in de BMW M235i Cup was voor het Duitse Gamsiz Motorsport voor het exemplaar van DBJE Racing. Bij de BMW Clubsport was het GD Sport met Donniacuo/Donniacuo/Philips die de pole binnen haalden voor Van der Horst Motorsport met Dewulf/Claes/Hessels.  


Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 15 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting BGDC Spa 400.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons