van der Horst

Spa Euro Race: Eerste punt voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Het Franse formule 4 kampioenschap bezocht dit weekend ons land, in het kader van de Spa Euro Race werden niet minder dan drie races afgewerkt. Een unieke kans voor onze twee jonge landgenoten die deelnemen aan dit kampioenschap om zich in de kijker te rijden voor eigen publiek. Ugo de Wilde, de jongste formule piloot in Europa, slaagde daar zondagmorgen in door in de tweede race als achtste te finishen en zo zijn eerste punt te pakken. Amaury Cordeel kende een moeilijk weekend en wist in geen van de races binnen de top tien te eindigen.
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
De man van het weekend was Arthur Rougier, de Fransman won in Spa alle drie races. Het weekend begon in mineur voor Ugo de Wilde, na een hoopgevende negende tijd gereden te hebben in de kwalificatie liep het mis in de eerste race. De wagen bleek slecht afgesteld en kende veel overstuur en de Wilde zakte in de race af naar de twaalfde plaats. In de tweede race kende hij dan meer geluk, verscheidene wagens raakten betrokken bij aanrijdingen en een uitrukkende safety car zorgde ervoor dat niemand kon uitlopen. De Wilde wist alle hindernissen te ontwijken en pakte de achtste plaats, goed voor één punt. In de derde race die een rustiger verloop kende en waar alle deelnemers de finish bereikten, werd de Wilde twaalfde.

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Voor Amaury Cordeel verliep het weekend niet zoals hij gehoopt had, in de verregende vrije training stond zijn wagen al snel aan de kant van de baan. In de kwalificatie kwam hij niet verder dan de vijftiende tijd. Een plaats die hij ook bezette bij de aankomst van de eerste race. In de tweede geanimeerde race wist hij de finish te bereiken en sloot het klassement af op de elfde positie. In de laatste race pakte Cordeel de dertiende plaats.

Foto's: Spa Euro Race & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons