van der Horst

Spa: G-Drive Racing sluit tweede vrije training af als snelste

G-Drive Racing - Oreca 07-Gibson
G-Drive Racing - Oreca 07-Gibson
Terwijl gisteren nog de Racing Engineering de snelste tijd liet optekenen, was het vandaag de beurt aan kampioenschapsleiders in de G-Drive Racing Oreca #26. Jean-Éric Vergne zette een 2:02.348 op de tabellen en was daarmee met meer dan twee tienden sneller dan de Duqueine Engineering Oreca #29 en de IDEC Sport Oreca #28. De sessie begon onder een donker wolkendek waarbij men tweemaal de rode vlag uitbracht nadat onder meer de Graff Oreca #39 en de G-Drive Racing Oreca #40 van de baan schoten. Naarmate de vrije trainingen vorderde, begon er ook meer en meer regen te vallen en bleven de tijden ongewijzigd.
Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
Bij de LMP3's is het ook de leider in het kampioenschap die als snelste de sessie afsloot. De Nederlander Job Van Uitert zette zijn RLR Msport Ligier bovenaan en hield maar 66 duizendsten over op de Ultimate Norma #17. Op een derde plek eindigde de EuroInternational Ligier #11 op meer dan vijf tienden. In de GTE was het Porsche boven. Daar was het de Noor Dennis Olsen die de Proton Competition #77 die net geen tweede tienden voorbleef op de Ebimotors Porsche. Als derde sloot de Proton Competition #88 op vijf tienden.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 22 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons