van der Horst

Spa: Glenn Van Parijs zeventiende in thuisrace

Glenn Van Parijs - Molitor Racing Systems
Glenn Van Parijs - Molitor Racing Systems
Glenn Van Parijs (Molitor Racing Systems) nam de start van de Porsche Mobil 1 Supercup race in het voorprogramma van de GP van België van op de negentiende positie. In dergelijk competitief veld is het moeilijk posities te winnen maar onze landgenoot schoof in de race twee plaatsen op in de eindrangschikking. Thomas Preining (BWT Lechner Racing) won de wedstrijd op dominante wijze.
  • LTF
Thomas Preining - BWT Lechner Racing
Thomas Preining - BWT Lechner Racing
Voor Thomas Preining werd het een perfect weekend, snelste in de vrije trainingen, pole positie en een dominante zege in de race. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) die pas zesde werd leidt nog steeds in het kampioenschap voor Nick Yelloly (Fach Auto Tech - vijfde) en Preining. Larry ten Voorde (Team Project 1) kwam als tweede over de lijn maar kreeg een tijdstraf en werd teruggezet naar de tiende plaats toen bleek dat hij bij de start te vroeg op het gas ging. De tweede plaats ging zo naar Zaid Ashkanani (MRS GT-Racing) voor Mattia Drudi (Dinamic Motorsport) en Julien Andlauer (Martinet by ALMERAS). Gastrijder Felix Rosenqvist (Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG) klasseerde zich als negende.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 26 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons