van der Horst

Spa GT Open: Egor Orudzhev klopt Dillmann voor de zege in race 1

Egor Orudzhev - Arden
Egor Orudzhev - Arden
De eerste race voor het Formula 3.5 V8 kampioenschap op het circuit van Francorchamps werd gewonnen door Egor Orudzhev (Arden). De Rus kreeg de zege wel niet cadeau en moest een opzittende Tom Dillmann (AFV) afhouden. Uiteindelijk kwam Orudzhev als eerste over de meet met twee tiende seconde voorsprong op de Fransman. Daarmee is Orudzhev de vijfde verschillende winnaar in evenveel races. Louis Deletraz (Fortec Motorsports) werd derde en eerste rookie. Dillmann blijft wel de puntenstand aanvoeren.
Tom Dillmann - AVF
Tom Dillmann - AVF
Matthieu Vaxiviere (SMP Racing) startte niet van op de pole al had hij de snelste tijd in de kwalificatie gerealiseerd. Na een inbreuk in het gesloten wagenpark werd al zijn tijden geschrapt en moest de Fransman achteraan starten. Al in de opwarmingsronde ging Matevos Isaakyan van de baan waardoor de startprocedure diende uitgesteld te worden. Wanneer de wagens dan toch los gelaten werden nam Orudzhev de leiding van de race nadat zijn teamgenoot Aurelién Panis (Arden) die op de pole stond, slecht wegkwam. René Binder (Lotus) lag eventjes tweede maar werd al in Combes voorbij gegaan door Tom Dillman. In de tweede ronde moest Binder nog een plaats afstaan nu aan Delétraz. Orudzhev en Dillmann speelden regelmatig haasje over maar het was uiteindelijk de Rus die het laken naar zich wist toe te trekken.

Achter de twee koplopers vochten zeven rijders voor de overige ereplaatsen tot een aanrijding Johnny Cecotto (RP Motorsport) en Pietro Fittipaldi (Fortec Motorsports) uit de race haalde. Achter Louis Deletraz volgden Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport), René Binder (Lotus) en Vitor Baptista (RP Motorsport). Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) werd zevende, de van op de pole gestarte Panis finishte als achtste voor Giuseppe Cipriani (Durango) en Alfonso Celis jr.

Foto's: Formula 3.5 V8 & Niels Vaeck
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons