van der Horst

Spa Racing Festival: Pole voor Lamborghini in de Supercar Challenge

Oliver Freymuth - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Oliver Freymuth - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Vrijdag vond al de kwalificatie voor de eerste race van de Supercar Challenge in het kader van het Spa Racing Festival plaats. De snelste tijd ging naar gastrijder Oliver Freymuth die naar de Ardennen afzakte met een Lamborghini Huracán Super Trofeo. Hij was nipt sneller dan de JR Motorsport BMW M4 Silhouette 3.2 van Michael Verhagen en Willem Meijer. Alhoewel ze hun kwalificatie gescheiden reden zullen de deelnemers aan de GT&Prototype Challenge zaterdag voor de het circuit delen met de wagens van de Supercar Challenge. In die klasse ging de snelste tijd naar de Pegasus Racing Ginetta G57 van de Fransman Julien Schell.
DVB Racing bvba - Porsche 991 GT3 Cup
DVB Racing bvba - Porsche 991 GT3 Cup
Freymuth legde een ronde af in 2:25.330, maar met een tijd van 2:25.489 moest de BMW Silhouette niet veel onderdoen voor de Italiaanse bolide. De derde tijd ging naar de Go Motorsports by DVB Porsche van Cenk Ceyisakar en Jeffrey Van Hooydonk. Ward Sluys en Bas Schouten parkeerden hun JR Motorsport BMW M4 Silhouette op de vierde plaats. De gebroeders Wouters (DVB Racing bvba Porsche 991 GT3 Cup) sloten de sessie af met een achtste tijd, John De Wilde liet de dertiende tijd optekenen.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
De pole in de Supersport 1 Division ging naar de FEBO Racing Team SEAT León Cupra TCR van Dennis de Borst en Stan van Oord, zij gingen de Harders Plaza BMW E90 en de Ferry Monster Autosport Leon Cupra TCR vooraf. Een achtste tijd was er voor de DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR van De Kimpe/Speelman. In de Supersport 2 was de snelste tijd voor Rene Snel in de Koopman Racing BMW E36. Joey van Splunteren reed in de Spirit Racing Renault Clio 1.6 Turbo naar pole in de Sport Divison waar Chris Voet en Bart Van den Broeck met hun Traxx Racing Team Peugeot de tweede chrono neerzetten.

Pegasus Racing - Ginetta G57
Pegasus Racing - Ginetta G57
De Ginetta van Julien Schell was de snelste bij de GT&Prototyprs Challenge met een ronde in 2:16.691. De tweede chrono was voor de EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58 van Max Aschoff, een wagen die we eerder op de maand nog aan het werk zagen in Zolder in de DMV GTC tijdens het Zolder XL Race weekend. De Norma’s van Siegmar Pfeifer en Neil Primrose volgden terwijl de Radical SR8 van Alain Berg de top vijf afsloot. 

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 28 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons