van der Horst

Spa Speedweek: Alpine tweemaal primus bij de kwalificaties voor de GT4 European Series

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
De nieuwe Alpine A110 GT4 heeft voor zijn debuut in de GT4 European Series op zijn zachts gezegd indruk gemaakt. Zowel in de eerste als in de tweede kwalificatie was de snelste tijd voor de CMR Alpine #35 van Stéphane Tribaudini/Pierre-Alexandre Jean.
  • Prospeed Competition
Sam Dejonghe/Bas Schouten - SRT Mercedes AMG GT4
Sam Dejonghe/Bas Schouten - SRT Mercedes AMG GT4
In de eerste kwalificatie zette Stéphane Tribaudini een tijd neer van 2:32.073, voldoende voor de pole in race 1. De HHC Motorsport Ginetta G55 van Will Tregurtha volgde met de tweede tijd op 0.576 seconde van de referentietijd van de Alpine. De Team GT McLaren #87 en de Muehlner Motorsport Sport Porsche Cayman #87 volgden op plaatsen drie en vier. De CMR Alpine zal echter zondag niet van op de pole vertrekken vermits Tribaudini drie plaatsen terug moet op de grid, dit wegens een straf die hij kreeg in Misano. Een mooie tiende plaats was er voor de SRT Racing Mercedes #31 van Bas Schouten/Sam Dejonghe.  Jamie Vandenbalck zag zijn BMW de zestiende tijd realiseren op 48 deelnemers.

3Y Technology - BMW M4 GT4
3Y Technology - BMW M4 GT4
In de tweede kwalificatie was het opnieuw de Alpine #35 die zich bovenaan de tabellen nestelde, ditmaal met Pierre-Alexandre Jean achter het stuur. De jonge Fransman zette een tijd van 2:31.916 neer. De HHC Motorsport Ginetta nu bestuurd door Stuart Middleton was opnieuw tweede snelste. De Phoenix Racing Audi R8 van Möller Madsen/Dontje en de CMR Alpine A110 van Mouez/Loger delen de tweede startrij bij de tweede race. De 3Y Technology BMW M4 van Stéphane Lémeret kolkte af als zeventiende net een plaats voor de Mercedes van Schouten/Dejonghe.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 21 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons