van der Horst

Spanje: Tweemaal Michael Ammermüller in de Porsche Mobil 1 Supercup

Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Op de omloop van Barcelona werd dit weekend het vijfentwintigste seizoen van de Porsche Supercup op gang geschoten. Voor het eerst werd er gereden met de cup versie van de laatste generatie Porsche 911 (991). De vraag naar de nieuwe cup wagen was groter dan het aanbod en Porsche kon niet alle teams bevoorraden, toch stonden er niet minder dan 31 wagens aan de start in Spanje waar er al direct twee races betwist werden. Tweemaal was het de ervaren Michael Ammermüller die met de zege ging lopen.
Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Michael Ammermüller - Lechner MSG Racing Team
Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) is al sinds 2012 een vaste klant van de Porsche Supercup en die ervaring kwam hem goed van pas vorig weekend in Barcelona. De Duitser won gemakkelijk de eerste race, hij had bij de finish meer dan 10 seconden voorsprong op zijn naaste belager Dennis Olsen (Walter Lechner Racing Team). Dan Cammish (Lechner MSG Racing Team) kwam als derde over de lijn en ging Robert Lukas (Olimp Racing by Lukas Motorsport) en de van de pole vertrokken Matt Campbell (FACH AUTO TECH) vooraf.

Dennis Olsen - Walter Lechner Racing Team
Dennis Olsen - Walter Lechner Racing Team
Ammermüller vertrok als vierde in de tweede race maar al snel nam hij alweer de koppositie in. Op het einde van de race kwam Dennis Olsen nog fel opzetten maar Ammermüller kon de Noor nog nipt voor blijven. Matt Campbell werd ditmaal derde, hij werd in het klassement gevolgd door Dan Cammish en Dylan Pereira (Lechner Racing Middle East).

Foto's: Georges de Coster
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons