van der Horst

Spanje: Bottas snelste in eerste vrije training

Valteri Bottas - Mercedes
Valteri Bottas - Mercedes
Op een piste met weinig grip gingen vrijdagmorgen verschillende piloten tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje in de fout, zo zetten ondermeer Vettel, Bottas, Ericsson en Kubica hun wagen achterstevoren. De snelste tijd ging uiteindelijk in 1:18.148 naar Valtteri Bottas (Mercedes), de Fin was achttiende seconde sneller dan zijn ploegmaat Lewis Hamilton
  • LTF
Nieuwe neus voor de McLaren
Nieuwe neus voor de McLaren
Sebastian Vettel (Ferrari) klokte de derde tijd, verder in de top vijf vonden we nog Max Verstappen (Red Bull) en Kimi Räikkönen (Ferrari) terug. Fernando Alonso die onder weg was met een geëvolueerde McLaren reed de zesde chrono en ook Stoffel Vandoorne plaatste zich met een negende tijd in de top tien. Daniel Ricciardo (Red Bull) beëindigde zijn sessie in de bandenmuur en moest zich tevreden stellen met een zevende tijd voor Romain Grosjean (Haas F1), Vandoorne en Pierre Gasly (Toro Rosso).

Tegenvallende prestaties waren er voor Force India (Perez dertiende en Ocon zestiende) en Renault (Sainz vijftiende en Hülkenberg zeventiende). De twee Williams bolides sloten de tabellen af met een negentiende tijd voor Robert Kubica, die Lance Stroll voor bleef.

Foto: Racing Interntional Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons