van der Horst

Spanje: Eerste zege voor Jack Aitken

Podium sprintrace Spanje
Podium sprintrace Spanje
Jack Aitken (ART GP) heeft op het circuit van Barcelona de sprintrace voor het Formule 2 kampioenschap gewonnen. De Brit ging Alexander Albon (DAMS) en Lando Norris (Carlin) vooraf. Norris behoudt de leiding in de puntenstand met 80 punten, Albon schuift op naar de tweede plaats op 13 punten van Norris.
Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Dankzij een superstart wist Jack Aitken al direct de leiding te nemen ten koste van de op de pole vertrokken Artem Markelov (Russian Time). De Brit werd niet meer bedreigd en won overtuigend een race die weer verschillende malen onderbroken werd met een virtual safety car periode. Na zijn slechte start zakte Markelov verder weg om tenslotte als negende aan te tikken. Een alweer uitstekend rijdende Albon finishte als tweede voor puntenleider Norris. George Russell (ART GP), die ook de snelste ronde reed, kwam als vierde over de lijn voor Luca Ghiotto (Campos), Sean Gelael (Prema Racing), Antonio Fuoco (Charouz) en Nicholas Latifi (DAMS).

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 13 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons