van der Horst

Spanje: George Russell wint verkapte race

George Russell
George Russell
Niet minder dan viermaal werd de hoofdrace van de formule 2 in Spanje onderbroken door een virtual safety car. Winnaar van deze verkapte race werd de Brit George Russell (ART GP), hij haalde het voor Nyck de Vries (Prema Racing) en Lando Norris (Carlin).
Start hoofdrace Spanje
Start hoofdrace Spanje
Alexander Albon (DAMS) die op de pole stond verprutste enigszins zijn start en het was Nyck de Vries die de leiding nam met in zijn spoor George Russell. Al in de eerste ronde was er een eerste viryual safety car periode na een sortie van Gunther. In de zesde ronde ging Russell voorbij aan Nyck de Vries. Een aanrijding tussen beide MP Motorsport rijders Boschung en Mehri zorgde wat later voor een nieuwe onderbreking. Ondertussen was Albon aan een opmars begonnen en rukte hij op naar de tweede plaats maar verloor al zijn herwonnen plaatsen bij de pitstsop en finishte tenslotte pas als vijfde.

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Nadat een crash van Arjun Maini voor een derde virtual safety car zorgde werd de race nog een vierde keer onderbroken na een aanrijding tussen Delétraz en Gelael. Russell won de race voor de Vries en een goed teruggekeerde Lando Norris (Carlin). Luca Ghiotto (Campos) pakte de vierde plaats en na Albon eindigden nog Jack Aitken (ART GP), Sergio Sette Câmara (Carlin), Artem Markelov (Russian Time), Tadasuke Makino (Russian Time) en Antonio Fuoco (Charouz) in de top tien.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons