van der Horst

Spanje: Kubica komt vrijdag terug in actie

Robert Kubica - Williams FW41
Robert Kubica - Williams FW41
Robert Kubica neem vrijdag deel aan de eerste trainingssessie voor de Grote Prijs van Spanje. Voor de Pool - die enkel voor deze sessie het stuur overneemt van Sergey Sirotkin - is het de eerste deelname aan een officiële F1-sessie sinds 2010. Het F1-team van Frank Williams maakte dat woensdag bekend. De keuze om de voormalige GP-winnaar in de FW41 te plaatsen heeft volgens technisch directeur Paddy Lowe te maken met het feit dat de Pool heel goede feedback geeft. Sirotkin zal later op vrijdag terug de taken op zich nemen.
  • St. Paul
Robert Kubica
Robert Kubica
"Vrijdag neemt Robert plaats in de wagen, waarbij het zijn eerste van in totaal drie trainingen zal worden dit jaar", liet Lowe optekenen in een bericht van de renstal. "Het wordt interessant om de feedback van Kubica te krijgen."  Dat hierdoor Sirotkin even aan de kant moet blijkt voor Lowe geen enkel probleem. "Sirotkin heeft veel ronden gereden tijdens de wintertests, dus veel gaat hij niet missen." Ook Williams neemt dit weekend diverse nieuwe onderdelen mee naar Barcelona en hoopt met de feedback van Kubica hier optimaal van te profiteren.  

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 9 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons