van der Horst

Spanje: Lewis Hamilton heerst in Barcelona

Top drie kwalificatie GP Spanje
Top drie kwalificatie GP Spanje
Lewis Hamilton (Mercedes) pakte zaterdagnamiddag in Barcelona niet enkel de pole voor de GP van Spanje, maar zette meteen ook een nieuw ronderecord neer. Met een tijd van 1:16.173 pakte hij de 74ste pole uit zijn carrière. De eerste startlijn kleurt helemaal zilver, want Valtteri Bottas reed de tweede tijd op 40 duizendste seconde van de tijd van zijn teamgenoot. Stoffel Vandoorne miste net Q3 en neemt de start van de race in elfde positie.
  • LTF
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Met Sebastian Vettel voor Kimi Räikkönen legde Ferrari beslag op de tweede startlijn. De derde startlijn kleurt dan weer helemaal blauw met de twee Red Bull’s van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Kevin Magnussen bevestigde de huidige vorm van Haas met een zevende tijd, hij bleef de locale vedette Fernando Alonso (McLaren) voor, die voor de eerste maal dit jaar doorstootte naar Q3. Carlos Sainz (Renault) en Romain Grosjean (Haas) sloten de top tien af.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne (McLaren) reed de elfde tijd in Q2 en deelt de zesde startlijn met Pierre Gasly (Toro Rosso). De Force India’s van Esteban Ocon en Sergio Pérez realiseerden de dertiende en vijftiende tijd en krijgen tussen hen in de Sauber van Charles Leclerc. Nico Hülkenberg kende problemen met zijn Renault en kon maar een ronde rijden en geraakte niet voorbij Q1. Ook de beide Williams rijders Sergey Sirotkin en Lance Stroll mochten al inpakken na de eerste kwalificatie. Brendon Hartley (Toro Rosso) kwam na zijn crash van van morgen niet aan rijden toe maar neemt zondag wel deel aan de wedstrijd.   

Foto's: Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons