van der Horst

Spanje : Mazepin en Alesi eerste winnaars

Podium race 2 GP3 Spanje
Podium race 2 GP3 Spanje
Op het circuit van Barcelona werd ook het GP3 Series seizoen op gang geschoten. In de eerste race domineerde ART GP dat de drie eerste plaatsen pakte met Nikita Mazepin, Anthoine Hubert en Callum Ilott. De tweede race werd verreden op een natte piste en werd herhaalde malen onderbroken. Na een goede start wist Giuliano Alesi (Trident) alle aanvallen van de ART GP armada af te weren en de race te winnen.
  • De Swert Opticiens
Anthoine Hubert - ART GP
Anthoine Hubert - ART GP
Leonardo Pulcini (Campos), die op de pole stond, miste zijn start en zag de drie ART GP rijders Mazepin, Ilott en Hubert aan hem voorbij komen. De posities wijzigden niet tot op vijf ronden van de finish Hubert zijn teamgenoot Ilott wist te passeren. Pulcini werd nog vierde voor Dorian Boccolacci (MP Motorsport), David Beckmann (Jenzer), Giuliano Alesi (Trident) en Juan Manuel Correa (Jenzer).

Giuliano Alesi - Trident
Giuliano Alesi - Trident
Correa mocht dankzij zijn achtste plaats in race 1 van op de pole starten in race 2 maar Alesi nam een betere start en ging als leider de eerste bocht in. Anthoine Hubert reed een fenomenale eerste ronde en kwam als tweede door. Op de natte piste gingen verscheidene rijders in de fout wat leidde tot drie safety car interventies. Niettegenstaande de druk die Hubert uitoefende hield Alesi stand en won de race voor de ART GP rijder. Jake Hughes (ART GP) finishte na een fenomenale remonte van op de dertiende startplaats nog op het podium. Correa kwam als vierde over de lijn voor de MP Motorsport rijders Dorian Boccolacci en Niko Kari.

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons