van der Horst

Spanje: Mercedes blijft vooraan – Vandoorne weer in top tien

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Ook in de tweede vrije trainingssessie voor de GP van Spanje bezette een Mercede rijders de eerste plaats, ditmaal was het de beurt aan Lewis Hamilton. Met een chrono van 1:18.259 bleef de Brit echter boven de tijd die zijn Finse ploeggenoot in de eerste sessie neerzette. Stoffel Vandoorne eindigde voor de tweede maal in de top tien met een negende tijd.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
De Red Bull piloten zaten Hamilton op de hielen met een tweede tijd voor Daniel Ricciardo en een derde voor Max Verstappen. De Australiër moest maar een tiende seconde toegeven op de tijd van Hamilton. Sebastian Vettel (Ferrari) klokte de vierde chrono en was net iets sneller dan Valtteri Bottas (Mercedes). Kimi Räikkönen (Ferrari), die te kampen kreeg met technische problemen, realiseerde de zesde tijd.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Achter de drie top teams volgde als eerste Romain Grosjean (Haas F1), maar met een tijd van 1:19.579 keek de Fransman al tegen een gat aan van meer dan een seconde. Kevin Magnussen zette de tweede Haas op de achtste plaats voor Stoffel Vandoorne (McLaren) en Sergio Pérez (Force India). Fernando Alonso (McLaren) bleef steken op de twaalfde plaats en opnieuw konden geen van beide Renaults de top tien halen. De twee Williams piloten geraakten opnieuw niet weg van de twee laatste plaatsen niettegenstaande Segey Sirotkin de plaats van Kubica had overgenomen.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons