van der Horst

Spanje: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

P-Zero F1 banden
P-Zero F1 banden
Voor de Grote Prijs van Spanje heeft Pirelli de bandenkeuze van de rijders bekend gemaakt. Deze keer is het Williams die de meest agressieve bandenkeuze heeft gemaakt, vergeleken met de andere teams. Sergey Sirotkin kiest voor maar liefst tien sets van de paars-gemarkeerde supersofts, terwijl teamgenoot Lance Stroll voor één set minder gaat. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, en McLaren-teammaat Fernando Alonso, opteren voor zes sets van de meest zachte rubbers beschikbaar. Daarnaast nemen zij elk nog vier sets van de geel-aangeduide softs en drie wit-gebalkte mediums.
  • Heinz Performance
Bandenallocatie GP van Spanje 2018
Bandenallocatie GP van Spanje 2018
WK-leider Lewis Hamilton en Mercedes-collega Valtteri Bottas nemen elk drie sets mediums, vijf sets softs en vijf sets supersofts voor hun rekening. De koploper bij de constructeurs, Scuderia Ferrari, brengt voor elk van hun rijders zeven sets van de supersofts, vier van de softs en twee van de mediums mee. De Red Bull Racing-piloten gaan voor een set supersoft rubbers minder en een set meer van de medium banden vergeleken met hun Italiaanse rivaal. De exacte bandenallocatie van alle rijders kan u hiernaast bekijken. Druk op de foto om deze te vergroten.

Foto's: Racing International Photography & Pirelli MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 7 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons