van der Horst

Spanje: Uitstekende seizoensstart voor kampioen Ammermüller

Podium Porsche Supercup Spanje
Podium Porsche Supercup Spanje
Regerend Porsche Supercup kampioen Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) heeft in Spanje de openingsmanche van het seizoen 2018 van de Supercup gewonnen. De Duitser die startte van op de pole werd op het podium vergezeld door de Nederlander Jaap van Lagen (Fach Auto Tech) en Dylan Pereira (Momo Megatron Lechner Racing).
Start Porsche Supercup Spanje
Start Porsche Supercup Spanje
Dertig wagens namen zondagmiddag de start van de eerste race van de Porsche Mobil 1 Supercup. Michael Ammermüller was van op de pole het beste weg en behield de leiding gans de race alhoewel het peloton tweemaal terug bij elkaar gebracht werd door twee safety car interventies. Na 14 ronden race had de Duitser 3,4 seconde voorsprong op Van Lagen. De Nederlander wist na een stevig duel Pereira naar de derde plaats te verwijzen. Porsche Junior rijder en regerend Frans kampioen Julien Andlauer (Martinet by ALMERAS) pakte de vierde plaats en met Larry ten Voorde (Team Project 1) eindigde er een tweede Nederlander in de top vijf. Nick Yelloly (Fach Auto Tech) sloot de race af op de zesde plaats.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 13 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons