van der Horst

Speed Euroseries voor CN proto’s is terug en komt naar Spa-Francorchamps

Speed Euroseries - Wolf GB08 Tornado
Speed Euroseries - Wolf GB08 Tornado
Het aantal races voor sport-prototypes blijft groeien, zo kondigde Luca Panizzi, organisator van de Formula X Italian Series, nu de wedergeboorte van de Speed Euroseries aan, een kampioenschap voor CN proto’s. De nieuwe serie zal de kalender delen met de eerder op het jaar aangekondigde Thunder Euroseries en bestaat uit drie manches van ieder twee races over 30 minuten. Het seizoen wordt in gang geschoten op het circuit van Spa-Francorchamps midden juni.
In de Belcar zijn de CN open proto's vanaf dit jaar niet meer toegelaten
In de Belcar zijn de CN open proto's vanaf dit jaar niet meer toegelaten
In januari werd de Thunder Series aangekondigd, een serie specifiek voor de Wolf GB08 Thunder. Daar wordt nu de Speed Euroseries voor CN proto’s aan toegevoegd. De serie zal twee klasses omvatten, CN proto’s en  Unlimited class voor sport proto’s. Een Balance of Power zal zorgen dat de prestaties van alle wagens gelijk oplopen.


Heinz POWERKIT.shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Heinz POWERKIT.shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Iedere manche bestaat uit twee races die gaan over 30 minuten plus een ronde. Er wordt gereden op het circuit van Spa-Francorchamps (18-19 juni), Barcelona (10-11 september) en Monza (29-30 oktober). Banden worden voorzien door Hankook. Wolf Racing Cars heeft al besloten om drie GB08 Tornado’s in te zetten in de serie.

Foto's: Wolf Racing Cars Press Office, Niels Vaeck & Marnik Mouchaers 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 10 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons