van der Horst

SRT bevestigt Corvette C6.R GTE voor Makelberge, Soulet en Van Splunteren

Corvette C6.R GTE
Corvette C6.R GTE
Het zat er aan te komen, het BRCC krijgt er op het laatste moment nog een kers op de taart bij. Selleslagh Racing Team zal naast het programma in de GT Open namelijk ook zijn Corvette C6.R GTE aan de start brengen in het het nationale circuit kampioenschap. Rijders van dienst zijn Maxime Soulet, Max Van Splunteren en uittredend Belgisch kampioen Maarten Makelberge. Daarnaast tekent het team uit Merchtem zoals verwacht ook present in de GT Open, met voor de eerste wedstrijd op de Nürburgring een ware topbezetting, bestaande uit Nick Catsburg en Maxime Soulet.
Naast het nodige GT3-geweld krijgt het BRCC nu als kers op de taart er nog de spectaculaire Corvette C6.R GTE bij, een merk dat in het nationale circuitgebeuren een mooi verleden heeft en ongetwijfeld weer de nodige aandacht zal trekken. “We starten met heel veel zin in het Belgische kampioenschap, want daar begon het voor ons, nu meer dan 10 jaar geleden met de legendarische Corvette. Herinner u dat we in 2003 een C5-R inzetten voor Marc Vannerum en toen nog voor mezelf achter het stuur,” aldus Patrick Selleslagh.

Anthony Kumpen - Maarten Makelberge
Anthony Kumpen - Maarten Makelberge
Maarten Makelberge en Maxime Soulet moeten we u uiteraard niet meer voorstellen. Soulet reed in het verleden al meermaals met de GT1-versie van de wagen voor het team en Makelberge is er dan weer op uit om zijn titel te verlengen. “Toen ik voor de eerste keer plaatsnam in de C6.R had ik zo'n gevoel van: hell yeah an American racecar! De gedachte om deel te mogen uitmaken van de Corvette geschiedenis is niet iedereen gegeven en lijkt mij zeker een uitdaging waard. Als Belgisch kampioen wou ik enkel aantreden wanneer de vooropgestelde ambities mogelijk waren,” verklaarde Makelberge.

Max Van Splunteren – de zoon van Paul – komt dan weer uit de Formula Ford en werkte vorig jaar enkele races af in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Het feit dat ik aan de zijde van Maxime in de krachtige Corvette debuteer, is uiteraard geen toeval. Maxime kent de machine als zijn broekzak en zal me zeker alles over deze koppelrijke Amerikaan kunnen leren.” 

Foto's: SRT & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op woensdag 23 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons