van der Horst

Strakka Racing met topbezetting in Endurance Cup

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing heeft haar line-up voor de Blancpain GT Series Endurance Cup bekend gemaakt. Op zich vallen er geen grote verrassingen te noteren, maar dat neemt niet weg dat het met een ijzersterk trio voluit voor de titel gaat. Na een eerste optreden in Bathurst zullen Maxi Buhk, Maxi Götz en Alvaro Parente namelijk ook de rest van het seizoen samen afwerken. Het Britse team laat dit jaar de Sprint Cup vallen en concentreert zich enkel op de Endurance Cup en de Intercontinantal GT Challenge. Daarbij geniet het ook de ondersteuning van Mercedes-AMG.
Buhk en Götz behaalden in het verleden al verschillende successen samen en worden nu, na het einde van het DTM-avontuur van Götz, weer herenigd. Derde man is Parente, die intussen zijn koffers heeft gepakt bij McLaren en als niet-fabriekspiloot ook uitkomt voor Bentley in de Pirelli World Challenge dit jaar. Aangezien zijn Amerikaans programma voorrang krijgt zal de Portugees tijdens de manche in Silverstone vervangen worden door David Fumanelli.

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
De tweede Strakka Mercedes-AMG GT3 komt uit in Pro-Am, en niet in Pro zoals aanvankelijk werd aangekondigd. Teameigenaar Nick Leventis krijgt opnieuw de bloedsnelle Lewis Williamson naast zich. Chris Buncombe, de broer van Nissan rijder Alex en tevens Le Mans LMP2-winnaar, vervolledigt de bezetting in de reguliere races. David Fumanelli is de vierde rijder in deze line-up voor de Total 24 Hours of Spa.

Foto's: SRO/Bogaerts

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 16 maart 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons