van der Horst

Strakka Racing verruilt McLaren voor Mercedes-AMG

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Na een rampzalig debuutseizoen in de Blancpain GT Series was het bijna onvermijdelijk geworden dat Strakka Racing in het tussenseizoen afscheid ging nemen van McLaren, en zo geschiedde. Het Britse team, dat vooral naam maakte in de LMP1 en LMP2-klasse, stapt in 2018 namelijk over naar Mercedes-AMG, waarbij het van de Duitse constructeur meteen de status "Performance Team" krijgt toebedeeld (lees fabrieksondersteuning).
Strakka Racing - McLaren 650S GT3
Strakka Racing - McLaren 650S GT3
Strakka Racing bracht afgelopen seizoen vier exemplaren van de McLaren 650S GT3 aan de start van de Blancpain GT Series, maar slaagde er zelfs niet in om een top-vijf klassering binnen te halen in een van de tien manches. De wagen had naar eigen zeggen moeilijkheden met het nieuwe Pirelli rubber en het werd ook snel duidelijk dat achter de schermen niet alles op wieltjes liep bij McLaren GT. Het is nu afwachten hoe en wanneer McLaren haar GT3-programma zal herlanceren met een nieuw model.

Strakka Racing zal in 2018 enkel nog de Endurance Cup manches van de Blancpain GT Series betwisten. De Sprint Cup laat het voortaan links liggen en in de plaats voegt men er een ambitieus programma in de Intercontinental GT Challenge aan toe, met onder meer wedstrijden te Bathurst, Suzuka en Laguna Seca. Het feit dat Strakka de volledige IGTC op haar planning zet, is opmerkelijk aangezien SRO de constructeurs net stimuleert om op ieder continent een beroep te doen op lokale teams. Het aantal wagens, alsook de rijders die voor Strakka Racing zullen uitkomen zijn nog niet gekend, al zullen er ongetwijfeld een aantal AMG-rijders tussenzitten. 

Foto: Strakka Racing & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 6 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons