van der Horst

SUNRED met BMW in plaats van Audi – ook Dörr Motorsport tekent present

Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Op iets minder dan twee weken van de openingsmanche van het FIA GT kampioenschap te Nogaro blijven de nieuwsberichten binnensijpelen. Zo meldden verscheidene bronnen uit India gisteren dat lokale rijder Armaan Ebrahim zal uitkomen in het kampioenschap met de Italiaan Matteo Cressoni op een BMW Z4 GT3 die zal worden ingezet door SUNRED Engineering. Daarnaast kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Dörr Motorsport ook zal aantreden in het kampioenschap. Het team uit Frankfurt verlaat dus zijn vertrouwde actieterrein op de Nürburgring waar het sinds jaar en dag met een aantal wagens uitkomt in de VLN.
Ebrahim en Cressoni kwamen vorig jaar al eens afzonderlijk in actie op een Ford GT van Sunred. De Spaanse equipe zal dit seizoen overigens opereren onder de naam "BMW Sports Trophy Team India". Welk duo een mogelijke tweede Z4 de sporen zal geven, is nog niet geweten. Aanvankelijk werd nochtans gecommuniceerd dat het team gebruik zou maken van een paar Audi R8 LMS ultra, waardoor er maar liefst acht wagens van het merk met de vier ringen aan de start zouden hebben gestaan.

Net zoals Sébastien Loeb Racing werd er bij Dörr Motorsport gekozen voor de McLaren MP4-12C GT3 waarmee men afgelopen seizoen reeds de nodige ervaring heeft opgedaan. De eerste wagen zal alvast bemand worden door Daniel Keilwitz en Niclas Kentenich. Beide heren zullen ongetwijfeld al vertrouwd zijn met het sprint formaat van de races gezien hun ervaring in de ADAC GT Masters. Voor de tweede bolide wordt de naam “Paul Green” vermeld, voor het laatste zitje zou er voldoende interesse zijn.

De FIA GT Series 2013 start zoals gemeld over een kleine twee weken om over één maand neer te strijken te Circuit Zolder tijdens het eerste topweekend op de Limburgse omloop, de Belgian First Races. See you in Zolder!

Foto: Vincent Wouters  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons