Super Formula: Moeilijk maar hoopgevend debuut van Bertrand Baguette

Bertrand Baguette - Nakajima Racing
Het was geleden van zijn IndyCar periode vijf jaar terug dat Bertrand Baguette nog het stuur nam van een formulewagen. Maar dit weekend was het zover, de Belg kwam op het circuit van Suzuka aan de start van de eerste manche van het Japanse Super Formula (Chassis Dallara, 2 liter turbomotor van 550 pk). Een debuut dat niet vlekkeloos verliep, maar na een alles behalve optimale kwalificatie herpakte Baguette zich in de race waar hij een mooie remonte inzette die hem van de zeventiende naar de tiende plaats bracht.
Bertrand Baguette
In de kwalificatie kon Baguette niet beter doen dan de zeventiende tijd op negentien deelnemers, een forse tegenvaller. De fout kwam toe aan een slechte afstelling waarbij het chassis door een misverstand vooraan 5mm te hoog stond. Het feit dat zijn meer ervaren teamgenoot Daisuka Nakajima niet beter kon doen dan de veertiende tijd bewees dat het Nakajima Racing nog veel werk voor de boeg heeft om zijn wagens competitief te krijgen.

In de race ging het heel wat beter, bij de start won de Belg acht plaatsen maar bij de pitstop liet hij zijn motor afslaan en verloor hij 20 seconden en verschillende plaatsen. Toch kon hij nog terug opklimmen naar de tiende plaats. De zege was voor André Lotterer, die op het podium geflankeerd werd door Kazuki Nakajima en Narain Karthikeyan.

Foto's: Honda Motor Europe Ltd

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 21 april 2015.