van der Horst

Super Formula: Baguette vooraan bij eerste testsessie – problemen voor Vandoorne

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Vandaag vond op het circuit van Suzuka een eerste testdag plaats voor de deelnemers aan het Super Formula kampioenschap. Zowel Bertrand Baguette(Nakajima Racing Honda) als Stoffel Vandoorne (Docomo Team Dandelion Racing Honda) konden er kennis maken met de wagen waarmee ze dit jaar zullen uitkomen in deze Japanse serie. Wegens hevige regenval kon er echter niet veel gereden worden, in de morgen kwamen de wagens nog de baan op maar de organisatoren besloten om de middagsessie af te gelasten toen het nog harder begon te plenzen. Baguette slaagde er alsnog in om een puike prestatie neer te zetten maar voor Vandoorne verliep de testsessie niet zonder problemen.
Ondanks de slechte weersomstandigheden kon Baguette toch nog 18 ronden afmalen en was zijn snelste rondetijd in 2:00.472 goed voor een vijfde stek op 20 deelnemers. Bovendien was de Belg de snelste van de Hondarijders, de vier eerste posities gingen naar rijders wier wagen uitgerust is met een Toyota krachtbron. De beste tijd was voor André Lotterer (TOM’s Toyota) in 1:58.761, hij ging Kamui Kobayashi (Team LeMans Toyota) en Hiroaki Ishiura (Cerumo-Inging Toyota) vooraf.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor Stoffel Vandoorne liep deze eerste serieuze kennismaking met een Super Formula bolide minder goed af. Een sortie maakte na zeven ronde al een einde aan de testsessie van de GP2 kampioen. Met een besttijd van 2:03.848 strandde hij op de zeventiende plaats. Morgen staat er nog een tweede testdag gepland, meer deze gaat mogelijk niet door als het weer niet betert.

Foto's: Honda Motor Europe & Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 maart 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons