van der Horst

Super Formula: Suzuka: Stoffel Vandoorne: "Alleen ikzelf kan me onder druk zetten"

Stoffel Vandoorne - Docomo Team Dandelion Racing
Stoffel Vandoorne - Docomo Team Dandelion Racing
Drie weken nadat hij in de Grand Prix van Bahrein zijn eerste punt in de Formule 1 wist te scoren begint Stoffel Vandoorne dit weekend op de omloop van Suzuka aan zijn seizoen in de Japanse Super Formula. Als rijder voor het Docomo Team Dandelion Racing hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team zoals steeds het beste van zichzelf te kunnen geven.
Stoffel Vandoorne is dit jaar één van de rookies in de Super Formula. Sinds hij er in Bahrein in geslaagd om in zijn eerste wedstrijd in de Formule 1 een punt te scoren is zijn populariteit in Japan als een raket omhooggeschoten.
"Ik krijg inderdaad nogal wat aandacht van de media en van de fans", legt onze landgenoot uit. "Het is heel aangenaam te kunnen vaststellen dat iedereen blij is dat ik op de deelnemerslijst sta."
 
Dat verhindert echter niet dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team aan de vooravond van het weekend in Suzuka realistisch blijft.
"Het niveau van dit kampioenschap is heel hoog: het kleinste foutje heeft grote gevolgen. Persoonlijk heb ik deze bolide nog niet helemaal onder de knie, want ze verschilt nogal van de wagens die ik tot nu toe heb bestuurd. Op aërodynamisch vlak is een Super Formula veel efficiënter dan een GP2 of zelfs een F1. Het gevolg is dat het racen fysiek zwaarder is, zeker voor de nek. Ik moet ook nog aan de banden wennen. Tijdens de laatste twee seizoenen reed ik met Pirelli's, in de Super Formula zijn dat Yokohama's."
 
Maar Stoffel, die aan drie van de vier testdagen voor het seizoen deelnam, kijkt er toch naar uit om zijn seizoen in Japan in Suzuka te kunnen beginnen.
"Het is zonder twijfel één van de meest opwindende circuits van de kalender", stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. Met zijn heel snelle bochten en kleine uitloopzones is dit een klassieker. Wat me ook wel bevalt, is dat ik Bertrand Baguette op de grid tegen het lijf zal lopen. Ik ken Bertrand al sinds ik in 2010 mijn debuut maakte bij het RACB National Team. Hij heeft me steeds overladen met tips en dit weekend rijden we in dezelfde wedstrijd!"
 
Welke ambities koestert de jonge Belg? "Ik heb geen precies doel", stelt Stoffel. "De enige die me onder druk kan zetten ben ikzelf. Zoals steeds wil ik het beste van mezelf geven."


RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 20 april 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons