van der Horst

Super GT 500: Voorbeschouwing Bertrand Baguette

Het Super GT 500-kampioenschap werkt in Sugo zijn volgende wedstrijd af. Het is een omloop waar Bertrand Baguette de afgelopen weken heel wat heeft gereden met zijn Honda NSX van Nakajima Racing.
Bertrand Baguette reist met de auto richting Sugo. “Vanuit Tokio zou me dat zo een 3,5 uur moeten kosten”, legt de Belg uit. “De omloop ligt net naast de stad Sendaï, het epicentrum van de aardbeving van 11 maart 2011.”

Het is een omloop die Baguette wel weet te appreciëren. “Sinds de vorige wedstrijd in Autopolis op 1 juni hebben we van de tijd gebruik gemaakt om de wagen te laten evolueren. We hebben vier dagen in Sugo doorgebracht, dus het tracé heeft nu geen geheimen meer voor mij. Daar ben ik wel blij om, want het is geen eenvoudige omloop om onder de knie te krijgen. Het eerste deel is heel technisch en wordt in tweede en derde versnelling afgewerkt. In de tweede helft is de laatste bocht heel lastig te nemen. We komen er in vierde versnelling aan, zo ongeveer tegen 160 per uur, en het asfalt ligt er heel hobbelig bij. Het is een belangrijke bocht, want die bepaalt de snelheid op rechte stuk. Het minste foutje kan je ronde helemaal om zeep helpen.”

De wedstrijd, over 300 km., zou ook fysiek wel eens heel zwaar kunnen worden. “Het kwik flirt hier constant met de 30 graden, en bovendien is het hier heel vochtig. Maar dit zou nog niets zijn in vergelijking met wat ons in augustus in Fuji en Suzuka zou te wachten staan. Het is niet onmogelijk dat het dit weekend zou regenen. Dat zou ons goed uitkomen, want onze Dunlops komen in die omstandigheden goed voor de dag.”

Het punt van de tiende plaats van Autopolis is een extra motivatie voor de terugkeer van de NSX. “De ingenieurs van Honda stellen alles in het werk om onze Super GT500 te laten evolueren”, benadrukt Baguette. “Het zijn heel competente en heel gemotiveerde mensen.”

Eens de meeting van Sugo achter de rug ligt, zal Bertrand Baguette 21 juli op een originele manier vieren. “Ik breng onze Nationale Feestdag door in het gezelschap van enkele Honda-mensen, om een paar PR-opdrachten af te werken”, glimlacht de Belg. “Nadien neem ik het vliegtuig richting België, om daar een paar dagen door te brengen.”

Bertrand Baguette Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 17 juli 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons