van der Horst

Autopolis: Voorbeschouwing Bertrand Baguette

Na een kort verblijf in België is Bertrand Baguette alweer richting Japan getrokken. Dit weekend bestuurt hij de Honda NSX van Nakajima Racing op het circuit van Autopolis. Een omloop die Bertrand wel ligt, en waar zijn bolide over een nieuwe motorevolutie kan beschikken.
De tweede manche van het Super GT-kampioenschap ligt ondertussen alweer bijna een maand achter ons. Een pauze die de Honda-ingenieurs goed hebben gebruikt. “De technici halen alles uit de kast om onze auto competitiever te maken”, legt Bertrand Baguette uit. “Ze hebben van de break van vier weken gebruik gemaakt om een nieuwe motorevolutie te ontwikkelen. Dit weekend zouden we er dus moeten in slagen om een deel van de kloof met de concurrentie te dichten. Toch moeten we realistisch blijven: de NSX debuteert pas, de concurrentie heeft al heel wat meer ervaring.”

Ook een ander element speelt een rol: de banden. “We zijn de enigen die met Dunlops rijden. Ook daar doen de ingenieurs er alles aan om de banden te verbeteren, maar zijn kunnen slechts de feedback van één wagen gebruiken, terwijl de tegenstand op de steun van meerdere teams kan rekenen. We moeten ook rekening houden met gevoelig hogere temperaturen. Tijdens de laatste tests klom het kwik tot 27 graden, maar nu de zomer er zit aan te komen wordt het waarschijnlijk nog warmer.”

Toch kan dat de racehonger van de Belg niet temperen. Hij kan haast niet wachten om op deze piste achter het stuur van zijn Honda te kruipen. “De twee testdagen die ik op het circuit heb afgewerkt hebben me de gelegenheid gegeven het tracé onder de knie te krijgen, maar ook om het ten zeerste te appreciëren”, stelt Bertrand. “Het is een plezante omloop. De eerste sector is met twee haarspeldbochten een beetje langzaam, maar in het technische gedeelte kan ik mijn hartje ophalen. Zeker in de links-rechts combinaties, waar de stuurhoek telkens verschillend is. Daar heb je een vinnige bolide voor nodig en moet je heel precies sturen. Al die parameters zorgen er voor dat het Super GT-kampioenschap heel opwindend is. Ik kijk heel erg uit naar de meeting in Autopolis.”

Bertrand neemt het vliegtuig naar de meest zuidelijke regio van Japan. “Vanuit Tokio is het ongeveer anderhalf uur vliegen”, legt hij uit. “Lager kan je niet, want verder beland je op de eilanden!”

Bertrand Baguette press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op donderdag 29 mei 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons