van der Horst

Autopolis: Tiende plaats voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette en zijn teammaat Daisuke Nakajima zijn zondag laatstleden tiende geworden in de voorlaatste manche van het Japanse Super GT kampioenschap in Autopolis. Baguette startte de race als vijfde maar door traag op temperatuur komende banden zakte hij af naar de tiende plaats. In die positie gaf hij de wagen door aan zijn ploegmaat Nakajima, de Japanner wist die positie te handhaven tot aan het einde van de race.
  • Hamofa Performance
Het weekend startte nochtans moeilijk verklaarde Baguette: “Het was nochtans niet goed begonnen. Al in de tweede ronde van de vrije trainingen belandde mijn teammaat in de bandenmuur. De reparaties kostten ons uiteraard wat rijtijd, maar dankzij de uitstekende balans van de Honda NSX wisten we toch een vijfde plaats op de grid te veroveren.

Ook het begin van de race verliep niet vlekkeloos voor de Belg die wel blij is met dat ene punt dat hij behaalde: “Bij de start verloor ik twee plaatsen, net omdat de wagen moeilijk handelbaar bleek. Maar eens de banden in optima forma verkeerden, heroverde ik de zesde plek. Nadien moest ik vaststellen dat de wagen minder efficiënt werd, eens de banden het rubber dat door de andere wagens op de piste was achtergelaten oppikten. Ik kon dus pas als tiende de pitlane opzoeken, om het stuur door te geven aan mijn teammaat.

Info & foto:Honda Motor Europe Ltd



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op dinsdag 3 november 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons