Fuji: Opgave voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette - Daisuke Nakajima
De tweede race van het Super GT kampioenschap bracht geen beterschap voor Bertrand Baguette. Opnieuw kwalificeerde de Honda NSX van Nakajima Racing zich helemaal achteraan in het veld. De race werd na 5 ronden tengevolge een incident onderbroken door een safety car procedure en wanneer de wedstrijd hervat werd, kreeg Baguette af te rekenen met een lekke achterband. Na een bandenwissel begon de motor plots vermogen te verliezen en uiteindelijk moest de Belg de Honda NSX aan de kant zetten. Honda zag vier van zijn vijf wagens opgeven en de best geklasseerde NSX eindigde tiende op 15 ronden van de winnaar, het is duidelijk dat de nieuwe wagen nog niet op punt staat.
Nissan dat met zijn GT-R als enige een bolide inzet die vorig seizoen al actief was, maar ook Lexus hebben hun wagen al beter op punt staan. De race werd gewonnen door de Nissan GT-R van De Olviera/Yasuda voor de Lexus RCF van Tachikawa/Hirate, ook op plaats drie is voor Lexus met de RCF van Oshima/Kunimoto.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op maandag 5 mei 2014.