van der Horst

Fuji: Net geen top tien voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette en Daisuke Nakajima zijn als elfde gefinisht in de vierde manche voor het Super GT kampioenschap op de Fuji Speedway. Baguette had op meer gehoopt, maar remproblemen gooiden roet in het eten waardoor hij net buiten de top 10 viel. Toch valt er een stijgende lijn waar te nemen in de prestaties van de Nakajima Honda NSX, waardoor onze landgenoot met ongeduld uitkijkt naar de volgende manche op het circuit van Suzuka.
  • Powercars
De kwalificatie verliep niet zoals verwacht voor Bertrand Baguette en zijn Japanse ploeggenoot Daisuke Nakajima. De temperatuur lag een stuk lager dan voorzien en het team beschikte niet over de juiste banden voor de koelere piste waardoor de Honda strandde op de veertiende startpositie.

Nakajima nam de start van de race en was opgeklommen naar de twaalfde positie op het ogenblik dat hij de wagen doorgaf aan Baguette. De Belg kreeg echter onmiddellijk af te rekenen met remproblemen en ging tot driemaal toe bijna van de baan af. Toch kon Baguette de race nog uitrijden op een elfde positie en blikt hij nu al vooruit naar de belangrijkste afspraak van het jaar, de 1000 km van Suzuka: “Dit hoort bij het racen en eens keert het lot. Ik kijk nu al uit naar de 1000 km. van Suzuka, tijdens het laatste weekend van augustus. Vorige week hebben we met het oog op die wedstrijd al getest en we waren echt heel snel. Als de omstandigheden meevallen, dan beschikken we over het potentieel om er een mooi resultaat neer te zetten.”  

Foto:Honda Motor Europe Ltd



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op zondag 9 augustus 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons