van der Horst

Supercar Challenge: Veel Belgen aan de start op de Nürburgring

Van Glabeke-Jonkheere - Curbstone Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonkheere - Curbstone Ferrari 458 GT3
De Supercar Challenge powered by Pirelli startte het seizoen tijdens het paasweekend in Zandvoort en alvorens op 8 en 9 juni naar Spa-Francorchamps te komen, houden de toerwagens, GT’s en prototypes van de snelste serie van de Benelux halt op de legendarische Nürburgring. De Belgen zijn er massaal aanwezig en zonder meer dan één Belgische vertegenwoordiger op het podium kunnen we zondagavond niet tevreden zijn. Één ding is nu al zeker, terwijl in eigen land de nationale en Europese verkiezingen lopen, kiezen de Belgen in de Supercar Challenge powered by Pirelli voor snelheid, fun en een mooi weekend!
Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
In de Super GT geen Belgen, daar leidt de Nederlander Henry Zumbrink de dans, maar de Belgen hebben wel het hoge woord in de Divisie GT. Na Zandvoort leiden Frederique Jonckheere en Patrick Van Glabeke in hun Ferrari 458 GT3 van Curbstone. Ondanks het feit dat Patrick Van Glabeke maar vier wedstrijden binnen de Supercar Challenge op zijn agenda heeft staan zal het Curbstone duo de leidersplaats zeker met hand en tand gaan verdedigen.

Patrick van Glabeke: “Mijn activiteiten binnen Curbstone laten het niet toe. Maar stel dat het blijft crescendo blijft gaan en we kunnen wedijveren voor de titel, laat ik de deur toch op een kier om mogelijk nog een wedstrijd toe te voegen. Het zal heel wat beslommeringen met zich meebrengen, maar ‘never say never’.

De Italiaanse schone zal dan wel moeten afrekenen met een andere exoot,  de Lamborghini Gallardo GT3 van het NSC Motorsports van Thierry Verstraete. Hij deelt de wagen met niemand minder dan ‘Syntix man’ Pieter Dubois.

NSC Motorsports - Thierry Verstraete-Pieter Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
NSC Motorsports - Thierry Verstraete-Pieter Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
Thierry Verstraete: “Na de zware sortie tijdens de openingsmanche van de BRCC op Circuit Zolder is de wagen bij Reiter Engineering totaal opnieuw opgebouwd en normaliter stond deze manche op de Nürburgring niet op mijn agenda. Maar we hebben de BRCC wedstrijd in Dijon noodgedwongen aan ons moeten laten voorbij gaan en zodoende komt dit weekend in de plaats. Nick Catsburg is dit weekend actief in de Blancpain Endurance Series in Silverstone met Marc VDS Racing en zodoende zullen Pieter en ikzelf de beide races rijden. Over de set up van de wagen na het ongeval maak ik me weinig zorgen. We hebben opnieuw een ingenieur van Reiter ter onze beschikking en we hopen om opnieuw competitief te zijn en vooraan mee te strijden  

Last but not least vinden we in diezelfde categorie ook het Belgische Delahaye Racing Team, dat een Porsche 911 GT3-R inzet voor hun trouwe Franse vriend Pierre Etienne Bordet. Voor Bordet wordt dit de eerste keer dat hij met deze wagen rijdt in de Supercar Challenge. Hij was aanwezig op de testday, maar liet de eerste manche in Zandvoort aan zich voorbij gaan.

Met 7 bolides in de Divisie Super GT, 9 in GT en maar liefst 12 in GTB kunnen we niet anders dan van een succes spreken voor de meeting in de Duitse Eifel. In GTB belooft het een mooie strijd te worden, met één Duitser, twee Britten, 4 Nederlanders en… 5 Belgische wagens aan de start! Het zal waarschijnlijk een première zijn, maar in GTB zien we dus dit weekend meer Belgen dan Nederlanders aan de start verschijnen en dat onder meer dankzij de nieuwkomers Hans Verhelst en Guy Verheyen.

GHK Racing - Porsche 991 Supercup
GHK Racing - Porsche 991 Supercup
Hans Verhelst: “Wegens professionele verplichtingen hebben we de eerste race van de Supercar Challenge links moeten laten liggen. Maar nu gaan we met de Nürburgring, Euroraces Spa, Superprix Zolder en de Gamma Racing Day in Assen vier opeenvolgende raceweekends van start en telkens op een ander circuit. De keuze voor de Supercar Challenge is te verklaren omdat we telkens kunnen rijden in mooie weekends met een mooie omkadering. Voorlopig staat de teller op vier weekends, maar in functie van het budget en de tussenstand na de eerste vijf meetings kunnen we er nog altijd een vervolg breien. We opteren voor een Porsche 991 Supercup en de Divisie GTB omdat ik stilaan wil evolueren richting GT-wagens en deze wagen van Speedlover zal binnen deze Divisie toch wel competitief zijn. Onze ambitie is vrij hoog en we mikken telkens op een podiumplaats.”

Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
Als tegenstanders hebben ze onder meer de regerende kampioenen Patrick Lamster – Marc Neyens (Porsche), Steve Vanbellingen-Ward Sluys (BMW), Rudy Lemmens (KTM) en terug-van-weggeweest Werner van Herck in de schitterende en supersnelle Mazda met de wankelmotor.Klein en snel

Luc De Cock - Lotus
Luc De Cock - Lotus
Ook in Sport 1 en Sport 2 treffen we landgenoten aan en niet de minste. Luc De Cock, de Belgische Mister Supercar Challenge, start naar goede gewoonte met ambities aan het stuur van de Lotus 2/11 GT4 en hij zal onder meer voorbij Jonas De Kimpe moeten in de Seat, als hij wil winnen. Chris Voet-Bart Van den Broeck (Renault Clio) en Bart Ooms (Lotus Exige) zijn de Belgische vertegenwoordigers in de Sport 2 Division.

Open plezier

Tatuus - GH Motorsport
Tatuus - GH Motorsport
Last but not least is er de strijd bij de Superlights. Na de valse start in Zandvoort zien we opnieuw Henk Haane en Naomi Schiff  in de Tatuus PY012 van GH Motorsport, het team rond Glenn Haverals. Verder is er nog David Houthoofd (Norma), Filip Declerq – Philip Daniels (Norma), Wim Jeuris (Radical) en het duo Christian Holtappels Patrick Engelen (Ligier) als vertegenwoordigers van de zuidelijke Nederlanden.

De Supercar Challenge powered by Pirelli komt komend weekend met al zijn divisies in actie op de Nürburgring en maakt daarbij ook nog eens deel uit van een schitterend programma. De klasse is op de Nürburgring namelijk onderdeel van Acceleration 2014, dat naast drie spectaculaire raceklassen ook een groots muziekfeest met zich meebrengt. Bekende artiesten die op gaan treden zijn onder andere David Hasselhoff, Samantha Fox, 2 Unlimited, de Bingo Players en Otto Knows. Heb je komend weekend dus nog niks te doen, kom dan zeker kijken op de Ring! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.acceleration-deutschland.de.

De afgelopen weken zijn samenvattingen van de races tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort uitgezondenbij Pitstop TV op JUST en Sport10. Deze uitzendingen zijn allen terug te zien op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/supercarchallengetv

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 22 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons