van der Horst

Superformula: Opnieuw baalweekend voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette - Nakajima Racing
Bertrand Baguette - Nakajima Racing
Bertrand Baguette kwam dit weekend in Japan uit in de vierde race voor het Superformula-kampioenschap, maar opnieuw kwam hij niet tot scoren. Al gans het seizoen heeft de Belg af te rekenen met pech en een ondermaats presterend team, in zowel de Superformula als de Super GT. Zondag op Motegi eindigde hij vijftiende nadat hij als zestiende was vertrokken.
  • Skylimit Events
Vlak na de start wist Baguette al dat het weer niets zou worden in deze wedstrijd, een gebrek aan grip op de achteras, dat al heel het seizoen aanhoudt, stak onmiddellijk weer de kop op. Datzelfde probleem verklaarde al zijn matige prestatie bij de kwalificatie en ook ditmaal was het team er niet in geslaagd een oplossing te vinden voor de race. Bij de start wist hij nog drie plaatsen te winnen maar die verloor hij weer bij de bandenwissel toen twee wielpistolen bleven hangen op de wielmoer. Baguette sloot de race af op een teleurstellende vijftiende plaats.

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette blijft echter positief: “Er zijn de afgelopen weken nogal wat veranderingen doorgevoerd in ons team. Zo kan de staf die zich over de auto van Daisuke Nakajima ontfermt zich verheugen over de inbreng van nieuw bloed. Het resultaat bleef niet uit, want mijn teammaat finishte als vijfde. Het beste bewijs dat we mooie dingen kunnen laten zien. Binnenkort is het ongetwijfeld mijn beurt om op de beter presterende ingenieurs te kunnen rekenen."

Foto's: Honda Motor Europe Ltd
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 25 augustus 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons