van der Horst

Superstars @ Zolder: Kaartverkoop gestart

Supercar Challenge
Supercar Challenge
Na een lange winter begint de autosport weer uit zijn winterslaap te komen. Op Circuit Zolder zijn de eerste races en testdagen alweer achter de rug en in het weekend van 20 en 21 april gaat het raceseizoen echt van start met de FIA GT Series. Achter de schermen wordt er ook al hard gewerkt aan het SUPERSTARS @ ZOLDER evenement, dat in het weekend van 22 en 23 juni op Circuit Zolder plaats gaat vinden. Tijdens dit weekend zijn onder andere de International SUPERSTARS World Series te gast met hun spectaculaire Superstars en GT-Sprint kampioenschappen. Zorg dat je erbij bent, want het belooft een weekend vol spektakel te worden! De kaartverkoop is inmiddels gestart op www.superstars-zolder.be.

International SUPERSTARS Series: brute bolides, snelle coureurs

Superstars @ Zolder 2013
Superstars @ Zolder 2013
De International SUPERSTARS Series is een van oorsprong Italiaans kampioenschap dat inmiddels bekendheid in geheel Europa en ver daarbuiten geniet. Het concept van de Superstars is eigenlijk vrij simpel: leg een dikke brullende V8 in een toerwagen, zet in deze wagens razendsnelle (ex F1) coureurs voor een sprintrace van 25 minuten en je hebt eigenlijk alle ingrediënten voor spannende races. De twee races op zondag staan dan ook altijd bomvol spektakel met driftende bolides en spannende deur aan deur gevechten. Auto’s die aan de start verschijnen zijn onder andere de Audi RS5, BMW M3, Mercedes C63 AMG, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, Jaguar XF SV8 en de Cadillac CTS-V. Stuk voor stuk indrukwekkende bolides!

De racewagens in de International SUPERSTARS Series zijn indrukwekkend, maar dat zijn zeker ook de namen van de coureurs. Er verschenen in 2012 namelijk veel bekende namen aan de start, zoals voormalig F1-coureurs Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella, Mika Salo, Johnny Herbert, Gianni Morbidelli en Christian Klien. Stuk voor stuk rijders die tot het uiterste gaan om een overwinning te behalen.

Formido Swift Cup en Burando Production Open in plaats van Dutch GT

Het programma van de SUPERSTARS @ ZOLDER zit het hele weekend bomvol. Naast de SUPERSTARS komt uit Italië namelijk ook het GT Sprint kampioenschap, met bolides zoals de Ferrari 458 GT3 en Corvette Z06 GT3, naar België. Vanuit Nederland komt onder andere de Supercar Challenge powered by Dunlop met drie startvelden naar Circuit Zolder. Zoals al in verschillende media is vermeld komt het HDI Gerling Dutch GT Championship ondanks eerdere berichtgeving niet naar de SUPERSTARS @ ZOLDER. Door kalenderwijzigingen was het voor het deze klasse niet mogelijk om in het weekend van 23 juni naar Circuit Zolder af te reizen. Hiervoor in de plaats komen echter niet één maar twee raceklassen, namelijk de Formido Swift Cup en het Burando Production Open. Het tijdschema is dus boordevol!

De online kaartverkoop voor de SUPERSTARS @ ZOLDER is inmiddels gestart via de website www.superstars-zolder.be. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf 10,- euro en kinderen tot 12 jaar hebben bovendien gratis toegang. Op de hoogte blijven van het evenement kan ook via www.facebook.com/SuperstarsZolder en www.twitter.com/SuperstarZolder.

Superstars @ Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International Superstars Series op dinsdag 2 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons